AKP'nin kurucularından Ali Rıza Akdeniz: "Partiyi itaat için kurmadık"

AKP'yi Trabzon'da kuran AKP Kurucu İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, partisini eleştiren açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.02.2021 - 14:38
AKP'nin kurucularından Ali Rıza Akdeniz:
Abone Ol google-news

AKP'yi Trabzon'da kuran AKP Kurucu İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, partisini eleştiren açıklamalarda bulundu.

61saat.com'a konuşan Ali Rıza Akdeniz, AKP Trabzon il başkanlığı kongresi sonrasında yaşananlara tepki gösterdi. Kongre sonrasında, üst kurul delegelerinin genel merkez tarafından belirlenmesi şehirde tartışmalara neden olmuştu.

“AHLAKİ DEĞİL”

AKP’nin kuruluş felsefesinin “Demokratik kültür” olduğunu söyleyen Akdeniz, “Genel Merkez'in Trabzon’da kurultay delegelerine müdahale etmesi hukuki ama ahlâki değildir” dedi.

Ali Rıza Akdeniz’ın AKP’ye yönelik eleştirileri şöyle:

"Bu hiç normal bir uygulama değildir. Yasal olarak herhangi bir engeli yok ama etik açısından doğru bir iş değildir. Çünkü AK Parti’nin kuruluşunda biz ortak akıl ve itaat kültüründen demokratik kültüre geçeceğiz diye AK Parti kurulmuştur. Yani 'itaat değil demokrasi' diyerek bu partiyi kurduk ve taraftar kazandık. Bu ortak akıl ve demokrasi kültürüne millet oy vermiştir. 

Genel Merkez'in Trabzon’da kurultay delegelerine müdahale etmesi hukuki ama ahlâki değildir. Sakıncası yoktur ancak ortak aklın ürünü değildir. Demokrasiye uygun bir davranış değildir. Genel Merkez'in uygulaması ve yerel yöneticilerin bu tür söylemi doğru değildir. Bu şekilde uygulama doğru değildir. Ortak aklın ürünü değildir. Buna karşı çıkan parti olarak bunları yaparsak yanlış olur. Yapmayacağımız dediğimiz şeyleri biz yapmış oluruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler