Akşam, yalanlarla hedef gösteriyor... 'Gizli belge' dedikleri 40 bin imzalı dilekçe!

Akşam gazetesinin Büyükada'da toplanan Uluslararası Af Örgütü üyelerinin de aralarında olduğu hak savunucuları hakkında birinci sayfadan girdiği haberde ele geçirildiği iddia edilen belge, Af Örgütü'nün kamuya açık yaptığı ve 40 bin imza ile Güney Kore Büyükelçiliği'ne sunulan bir dilekçe!

Yayınlanma: 23.07.2017 - 13:47
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükada'da gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan insan hakları savunucularından Nalan Erkem ve İlknur Üstün, dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından yeniden tutuklandı.

Hak savunucusu Nalan Erkem ve İlknur Üstün tutuklandı

Büyükada'da gözaltına 10 kişi ile birlikte gözaltına alındıktan sonra önceki gün çıkarıldığı adliyede serbest bırakılan 4 kişi arasında bulunan Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Nalan Erkem ve İlknur Üstün, Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

AKŞAM'DAN YENİ KAOS SENARYOSU

Hak savunucularının göz altına alınmasının ardından bir merkezden haberlerle saldırgan haberlere başlayan havuz medyası, günlerdir tutuklanan hak savunucularının üzerinde gizli belgeler yakalandığını iddia eden haberlere imza atıyor.

Akşam gazetesi ise bugün birinci sayfadan "Kaos Çıkaracağız Gazı Kesin" başlığı ile verdiği 'haberde', Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in üzerinden Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliğine gönderilen bir dilekçe çıktığını yazdı.

Söz konusu dilekçede Türkiye'ye biber gazı satışının durdurulması çağrısı yapıldığı vurgulanan haberde, bunun amacının ise Gezi benzeri bir eylem planlandığı ve polisin müdahale etmesini engellemek için böyle bir girişimde bulunulduğu iddia edildi.

40 BİN İMZALI DİLEKÇE

Akşam'ın 'kaos planının belgesi' dediği dilekçe, 2015 yılında Güney Kore Büyükelçiliği'ne sunulan bir dilekçe. Türkiye’deki insan hakları savunucuları, Uluslararası Af Örgütü’nün de desteğiyle “Kore Bize Gaz Verme” sloganıyla 40 bine yakın imza toplayarak bir dilekçe ile Ankara’daki Güney Kore Büyükelçiliği’ne teslim etmişti. Hak savunucularının basın toplantısı ile duyurdukları bu başvuru, iki yıl aradan sonra Akşam gazetesinin 'haberinde' gizli belge gibi sunuldu.

Ayrıca Uluslararsı Af Örgütü, Gezi direnişi ve sonrasında çok sık kullanılan biber gazının Türkiye devletine verilmemesi için de açık çağrı yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler