Alanya Gazeteciler Cemiyeti 10. Genel Kurulu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, ''Düşünceleri ve yazılarından dolayı gazetecilerin hapse atıldığı bir ülkede yaşamak istemiyorum'' dedi.

Yayınlanma: 26.12.2009 - 15:52
Abone Ol google-news

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 10. Olağan Genel Kurulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, burada yaptığı konuşmada, son günlerde gazetecilerin üzerinde yoğun baskılar bulunduğunu söyledi. Bazı gazetecilerin düşüncelerinden, yazıların dolayı hapse atıldığını belirten Sertel, ''Düşünceleri ve yazılarından dolayı gazetecilerin hapse atıldığı bir ülkede yaşamak istemiyorum'' diye konuştu.

Aynı bayrak altında herkesin eşit demokratik haklarla kardeşçe yaşadığı bir Türkiye hayal ettiğini anlatan Sertel, ''Bugün yaşananlar Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'de her zamankinden çok, bilinçli ve dirayetli gazeteci ordusuna ihtiyaç var'' dedi. Gazetecilerin özlük haklarının yeterli olmadığını ifade eden Sertel, ''Herkesin hakkını koruyan gazeteciler ne yazık ki kendi haklarını koruma noktasında aynı duyarlılığı gösteremiyor. Türkiye'de neredeyse sendikal hakları olmayan başka sektör yok gibi'' diye konuştu.

Atilla Sertel, gazetecilerin örgütlenerek sendikal haklarını elde etmesi gerektiğini kaydetti.
AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ise 3 yıl önce de seçime tek listeyle gidildiğini, bunun da camiada birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyledi. Dim, 3 yıllık görev süresince elde edilen başarının bu birlik ve beraberlik duygusunun sonucu olduğunu belirtti.

Tek listeyle gidilen seçim, açık oylama şeklinde yapıldı. Oylama sonucunda Mehmet Ali Dim yeniden AGC başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu ise Gaye Coşkun, Ferit Kesen, Necati Şatana, Rıza Yanık, Hüseyin Kalaycı, Ercan Yıldırım, Seda Kara, Ülkü Nural, Teoman Eriş ve Tolga Kaynar'dan oluştu. Denetim Kurulu üyeliklerine Hikmet Türen, Alper Kutay ve Refika Akgül getirildi. Fazıl Tunç, Cevdet Zamanoğlu, Yakup Kocabaş ve Şaban Alma ise TGF Genel Kurul delegesi seçildi. AGC'nin Onur Kurulu ise Servet Sipahioğlu, Necati Masatlı ve Sadettin Küsmez'den oluştu.

Genel Kurula, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler