"Alevi sorunlarda yerel yönetime iş düşüyor"

Aşure günü kutlamaları dolayısıyla Mersin'de bulunan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, burada yaptığı açıklamada, Alevilerin sorunlarının çözümünde parlamento ve yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 14:34
Abone Ol google-news

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mersin Cemevi'nde düzenlenen aşure günü kutlamasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Özcan'a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Özdil, şöyle konuştu:
''Alevilerin sorunlarının çözümünde parlamento ve yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Bu konuda yerel yönetimler, merkezi yönetime göre daha cesaretli davranıyor. Cemevleri ve dernek konusunda yerel yönetimlerden önemli destekler gördük. Bu çerçevede bize destek veren Başkan Özcan'a teşekkür ediyorum.''

Özcan da 10 yıllık görev süresinde Alevi kültür derneklerine yasaların izin verdiği ölçüde destek sağladıklarını belirtti.

Alevi vatandaşların sorunlarını, kendi sorunları gördüklerini ifade eden Özcan, Mersin Cemevi'nin büyütülmesi ve alanının genişletilmesi için desteklerinin süreceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler