Alevilerin kutsal mekanı yıkılmayacak

Tunceli girişinde Munzur ile Pülümür Çayları'nın birleştiği noktada bulunan, Aleviler'in kutsal mekanıyla aynı adı taşıyan Gola Çetu Parkı ve içerisindeki ziyaret yeri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun devreye girmesiyle yıkılmaktan kurtuldu.

Yayınlanma: 02.07.2013 - 11:49
Abone Ol google-news

Edibe Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hızır Gölü Parkı ve ziyaret yerinin, mahkemenin yıkım kararıyla geçen hafta gündeme geldiğini hatırlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla bu konuya ilişkin telefon görüşmesi yaptıklarını dile getiren Şahin, buranın yıkılmasını istemediklerini Eroğlu'na ilettiğini söyledi.

Eroğlu'dan, hem yıkım kararının hem de dava kapsamında belediyelerine verilen para cezasının uygulanmamasını istediklerini belirten Şahin, "Her şeyden önce yıkım kararı gerçekten kutsal mekanlarımıza yönelik bir şey olduğu için halkımızda da oldukça olumsuz bir duygu yaratmıştı" dedi.

Edibe Şahin, Bakan Eroğlu'nun, "Biz de bu parkın yıkılmasını istemiyoruz. Orada kutsal mekanlarınız varsa biz de korumak istiyoruz" dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bakan bey, bu konuyu tekrar tekrar söyledi çünkü birincisi böyle bir park alanı ve bir diğeri de kutsal mekandan dolayı elbette ki saygılı olacaklarını belirtti. Titiz olacaklarını, hatta yeşillendirme çabalarına varsa fidan ve benzeri taleplere sonuna kadar destek sunacaklarını belirtti."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uzunçayır Barajı kamulaştırma alanı içerisinde bulunan Hızır Gölü Parkı'nın yıkılacağı iddialarına ilişkin, "Biz o alanın yeşil alan olarak kalacağını da ifade ettik. Yukarıda bazı mukaddes alanlar var, onları da geliştireceğiz daha da güzel hale getireceğiz. Şu anda herhangi bir problem yok" açıklaması yapmıştı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de parkın yıkımının söz konusu olmadığını bildirmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler