Alevler Fatih Terim'in villasına dayandı

Bodrum Göltürkbükü'nün Çatalboynu Mevkii'nde rüzgar ve kuru otların tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Çanakkale'nin Yenice ve Çan ilçelerinde orman yangını çıktı. Bodrum'daki yangın kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 23.05.2013 - 14:34
Abone Ol google-news

Göktürkbükü'ne bağlı Hebil koyunda enerji nakil hatlarının kopmasıyla başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına karadan ilk müdahalenin yapılmasının ardından bir uçak ve bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Rüzgarın etkisiyle batı yönüne doğru ilerleyen yangın, Gündoğan Küçükbük sırtlarına kadar yayıldı.

Yangın, orman işçi ve arozözleri ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin karadan, iki helikopterin ise havadan müdahalesine rağmen olumsuz hava şartları nedeniyle uzun süre kontrol altına alınamadı. Yerleşim yerleri ile koydaki otele 50 metre mesafeye kadar yayılan yangın nedeniyle çevredeki sitelerde oturanlar ve tatilciler kısa süreli panik yaşadı.
Yaklaşık 1O hektarlık alanda etkisini gösteren yangın 5 saat süren çabanın ardından kontrol altına alınabildi.

Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının enerji nakil hattının kopmasıyla iki bölgede çıktığını ve soğutma çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Çanakkale'de orman yangını

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde bağlı Karasuçam Köyü yakınlarında enerji nakil hattının neden olduğu orman yangını çıktı. Yangının çıktığı bölgede bulunan Karasuçam Köyü alevlerin büyümesi üzerine tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı.

 

Çan ilçesinde de orman yangını çıktı

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ndeki orman yangınından yaklaşık bir saat sonra Çan'ın Ozancık Köyü yakınlarında orman yangını başladı. Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaştığı bildirilen şiddetli lodosun enerji nakil hatlarında arka neden olmasından çıktığı sanılan yangın, hızla yayıldı. Yenice'deki orman yangınına müdahale eden araçlardan bir bölümü Çan'a yönlendirildi. Şiddetli lodosun, yangınlara havadan müdehaleyi güçleştirdiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler