Ali İsmail’den Ali Deniz’e...

Ankara’daki katliamda ölen Ali Deniz Uzatmaz’ın, Ali İsmail Korkmaz anmasında çekilmiş bir fotoğrafı, 3 gün önceki cenazesinde gençler tarafından taşındı.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 02:12
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü öğrencisi, Emek Gençliği üyesi Ali Deniz Uzatmaz, Ankara’daki katliamda hayatını kaybeden onlarca gençten biriydi. Uzatmaz’ın, Gezi eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz’ın anmasında çekilmiş bir fotoğrafının, 3 gün önce kendi cenazesinde gençler tarafından taşınması sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Ali Deniz’i yakından tanıyan Emek Partisi MYK üyesi Mehmet Türkmen, Ali Deniz’in kısacık yaşamına sığdırdığı mücadeleyi anlattı.

Ali Deniz’in Gezi Direnişi sonrası kendilerine katıldığını belirten Türkmen, “Çok narindi, çok yufka yürekliydi. Diyelim ki yolda birine çarptı. Defalarca özür dilerdi. Ömrü boyunca kimseyi kırmamıştır diye düşünüyorum. Sesini yükselttiği bile duyulmamıştır. Şöyle bir özelliği vardı: Hiçbir cenazeye gitmezdi. Onun da yakın arkadaşı olan bir gencin babasını kaybetmiştik ona bile zorla gitmişti. ‘Dayanamıyorum’ diyordu. Suruç katliamından sonra onu cenazelere götürdük. ‘Biz orada dik durmak için gidiyoruz’ dedik. İlk kez o gün cenaze törenine katılmıştı. 3 gün önce de biz onun cenazesine gittik” dedi.

Sürekli gülümserdi

Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öldüğü duyulduğu anda Emek Gençliği ile ilgisi olmayan kesimler bile bizi aradılar, ‘biz bu çocuğu tanıyoruz’ dediler. ‘Sürekli gülümseyen bir çocuk’ diye anlatıyorlardı. İşçi sınıfı bildiri dağıtımlarına katılırdı. Servis duraklarında dağıtırız o bildirileri. Partimizi hiç bilmeyen, ‘bu çocuk bize bildiri vermişti’ diyen işçiler geldi cenazesine. Hep gülerdi, çabuk iletişim kurardı çünkü. İşçi eylemleri olduğunda yerinde duramayan bir gençti. Suruç katliamından sonra ‘Ben anlamıyorum. İnsanlar nasıl bu kadar kötü şeyler yapabilir’ diyordu. Bu katliamları insanların normal görmesine dayanamazdı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler