Ali İsmail'e son tekmeyi atan polisin 'akıl sağlığı yerinde değilmiş'

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren son tekmeyi atan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan ‘akıl sağlığı yerinde değil’ bahanesine sarıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.11.2014 - 15:23
Abone Ol google-news

Avukatı aracılığıyla tahliye talebinde bulunan Saldoğan’ın öne sürdüğü gerekçe ise pes dedirtti.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 10 sayfalık dilekçede, "Eğer bir insan durduk yere herhangi bir husumeti bulunmaksızın birini öldürmek kastı ile hareket ediyorsa o zaman o insanın akıl sağlığı şüphede kalacaktır. Akıl sağlığı yerinde olmayan kişinin de cezai sorumluluğu ve ehliyeti tartışılacaktır” denildi.

'ÖLDÜRME KASTINI DÜŞÜNMEK YASAYA AYKIRI'

Saldoğan’ın öldürme kastıyla hareket ettiğinin düşünülmesinin akla, vicdana ve yasaya aykırılık teşkil ettiğini de öne sürüldü.

soL’dan Elif Örnek’in haberine göre, bir dönem AKP’den Nevşehir milletvekili aday adayı olan avukat Mutlu Karayılan, tahliye dilekçesinde Saldoğan’ı "15 yıldır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan başarılı polis memuru" olarak tanımladı.

'PERİŞAN BİR HALDE GÖREV YAPMIŞ'

Gezi direnişi sırasında AKP hükümeti tarafından da sıklıkla dile getirilen ‘protesto yorgunu polis’ savının da atlanmadığı dilekçede, "Müvekkilim ve arkadaşları 72 saat boyunca uykusuz, yorgun ve perişan halde görev yapmıştır" denildi.

Hızını alamayarak Korkmaz ailesini ve avukatlarını ‘büyük bir gayretle aleyhte delil üretmeye çalıştığını’ savunan Karayılan onlarca kez kanıtlanmasına karşılık görüntülerde dövülen kişinin de Ali İsmail olmadığı iddia etti.

Saldoğan'ın ‘gerekirse nakdi kefaletle serbest bırakılması’ talebi, davaya bakan mahkeme tarafından reddedildi.

Ali İsmail’in kendisine küfrettiğini öne süren Mevlüt Saldoğan, ifadesinde “Ayağımla yerdeki şahsı hafifçe dürttüm” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler