Alman öğrenciler sordu: Seçimleri neden kazanamıyorsunuz?

Meclis'i ziyaret eden Alman öğrenciler "MHP ülke çıkarları, insanların refahı için çalışır. Oyunu kaybetme uğruna her fedakarlığı yapar" diyen MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'a, "Bu kadar iyi bir şeyi savunuyorsunuz ama seçimleri niye kazanamıyorsunuz?" diye sordu. Günal, "Oyunuzu arttırmak için size yalan söylemeyiz. Yapamayacağımız vaatte bulunmayız. Söylediklerimiz de vatandaşa tam ulaştırılamıyor. Tezat gibi görünen şeyler ama bunlar olabilir" yanıtı verdi.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 16:01
Abone Ol google-news

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ernst Reuter Schule'den gelen Alman öğrencileri Meclis'te kabul etti. İki dönemdir Meclis'te olan MHP'yle ilgili öğrencileri bilgilendiren Günal, MHP'yi diğer partilerden ayıran temel özelliğin ilkeleri olduğunu belirterek, "MHP'nin ilkesi önce ülkem, sonra partim sonra da ben'dir" dedi.

Siyasi partilerin şirketlerin karını arttırmak istemesi gibi siyasi partilerin de oylarını arttırma çabası içinde olduğunu anlatan Günal, ancak "MHP ülke çıkarları, insanların refahı için çalışır. Oyunu kaybetme uğruna her fedakarlığı yapar" dedi.

Günal'ın bu açıklamalarından sonra Alman öğrenciler sorular yöneltti. Öğrencilerden biri, "Azınlık olan Kürtlerin, Ermenilerin haklarını geliştirmek için neler yapacaksınız?" diye sordu. Günal, Lozan anlaşmasını hatırlatarak Kürtlerin azınlık olmadığını Türkiye'de sadece dini azınlıklar bulunduğunu anlattı. Bu uyarı üzerine sorusunu "Kürtlerin hakları için neler yapmayı planlıyorsunuz?" diye soran öğrenciye Günal şu yanıtı verdi:
"Türkiye'de hangi etnik kökenden gelirse gelsin herkes Türk olarak tanımlanır. Almanya'da da Çekler, Polonya'dan gelenler vardır, ancak Alman vatandaşı sayılmıyor mu? Her ülkede bireysel haklar bağlamında hak ve özgürlüklerin refahın arttırılması istenir. Onun için Anayasada kanunlarda, düzenlemeler yapılır. Ama kolektif hak talebi başkadır. Bu bölücülüktür."


"Antalya açılımı mı isteyelim?"

Bir başka Alman öğrenci ise, "Kürtler azınlık değilse Kürt açılımı başlatmak yanlış değil mi?" diye sordu. Günal, "Temel yanlış da bu. Kürt açılımı denilmesi yanlış. Kürt kökenli vatandaşlarımız Türk'tür. Hepsi Cumhurbaşkanı, Başbakan olabilir. Oldular da. Ekonomik siyasi anlamda hak kısıtlaması yok. Ekonomik gelişmişlik farkı olabilir. Antalya Gündoğmuş ve Akseki'nin doğudan daha geri kaldığını ben biliyorum. O zaman bizim de Antalya açılımı istememiz gerekir. Hak ve özgürlüklerin bütün Türkiye için gelişmesini istemek gerek" dedi.

Günal, öğrencilerin terör olaylarını hatırlatarak, "Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Demokratik taleplerle terörist faaliyetleri ayırmak gerekir. Terörle mücadele edilmeli, akan kan durmalı. Ama ekonomik sosyal kültürel farklarında giderilmesi gerek."


"Seçimleri neden kazanamıyorsunuz?"

Alman öğrencilerden biri de Günal'ın, "MHP olarak bizim için en önemli şey ülke refahı. Gerekirse oy kaybederiz" yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Bu kadar iyi bir şeyi savunuyorsunuz ama seçimleri niye kazanamıyorsunuz?" diye sordu. Günal, "Oyunuzu arttırmak için size yalan söylemeyiz. Yapamayacağımız vaatte bulunmayız. Söylediklerimiz de vatandaşa tam ulaştırılamıyor. Tezat gibi görünen şeyler ama bunlar olabilir" yanıtı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler