Altın Koza'da kongre yapılacak

Adana Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18'incisini düzenlediği Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında ''Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi'' yapılacak.

Yayınlanma: 12.09.2011 - 09:58
Abone Ol google-news

Altın Koza'dan yapılan yazılı açıklamada, 17-25 Eylülde gerçekleşecek festivalin bu yılki programında bir ilke de imza atılacağı belirtildi.

Etkinlikler kapsamında ''Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi''nin de düzenleneceği belirtilen açıklamada, kongrenin onursal başkanlığını Türk sinemasına yön veren yönetmenlerden Ömer Lütfi Akad ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır'ın yapacağı kaydedildi.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümünün yürüteceği kongrenin yurt içi ve dışından yaklaşık 40 sinema araştırmacısı, sinema kuramcısı ve üreticisini bir araya getireceği bildirildi.

''Türkiye Sineması: Türkiye'den ve Dünya'dan Bakışlar'' temalı kongrenin 21–24 Eylülde gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, etkinliğin ''Türkiye Sinemasında Hukuki ve Ekonomik Sorunlar'', ''Türkiye Sinemasında Türler'', ''Yönetmenler Üzerinden Türkiye Sinemasına Bakmak'', ''Türkiye Sinemasında Politik Anlatının Yeri ve Sorunları'', ''Son Dönem Türkiye Sinemasına Dair Film Okumaları'' ve ''Geçmişten Günümüze Değişimin İzleri'' başlıklı oturumların ardından 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek ''Yılmaz Güney Özel Oturumu'' ve ''Türkiye Sinemasının Bugünü ve Geleceği'' başlıklı forumla tamamlanacağı ifade edildi.

Kongrenin bir film festivali kapsamında düzenleneceği için dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığının ifade edildiği açıklamada, kongrede sunulan bildirilerin festival kapsamında kongre kitabında toplanarak yayımlanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler