Amerika, borcunu ödüyor

ABD, BM Barışı Koruma Operasyonları için 2,2 milyar dolarlık biriken borcunu BM'ye ödeyeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 07:23
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyinin Barışı Koruma Operasyonları konulu toplantısında konuşma yapan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, ülkesinin 2005-2009 yılları arasındaki birikmiş borçlarının tutarının toplam 2,2 milyar dolar olduğunu ve bu miktarı BM'nin Barışı Koruma Operasyonları Dairesine ödeyeceğini söyledi.

Rice, ''ABD ekonomik kriz zamanında bile BM'nin barışı koruma operasyonlarına yatırım yapmaya hazır, çünkü BM dünyada milyonlarca insana daha güvenli, refah dolu ve onurlu bir gelecek sunuyor'' dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un barışı koruma operasyonlarından sorumlu yardımcısı Alain Le Roy da, ''ABD'nin yaptığı açıklamanın son derece iyi bir haber olduğunu'' belirtti.
Le Roy, ABD'nin bu kararının toplam bütçesi 8 milyar dolar olan ve bugün dünyada 110 bin asker ile polisin görevli olduğu 15 BM barışı koruma operasyonu açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu arada, Güvenlik Konseyindeki toplantının ardından bir başkanlık açıklaması yapıldı. Konseyin Dönem Başkanı İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi John Sawers tarafından okunan açıklamada, ''barışı koruma operasyonlarının daha iyi hazırlanması, planlanması, denetlenmesi, değerlendirilmesi ve tamamlanması gerektiği, ayrıca operasyonların amaçlarının daha açık, ulaşılabilir ve daha yeterli kaynaklara sahip olması gerektiği'' bildirildi. Bu kapsamda Güvenlik Konseyi ülkeleri, BM'nin hazır durumda bulunan barışı koruma asker ve polis sayısının artması gereğine de işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler