Amerikan halkı Afganistan'a asker gönderilmesine karşı

Amerikan halkının çoğunun, Afganistan'daki savaşın sürdürülmesini gereksiz gördüğü ve bu ülkeye daha fazla asker gönderilmesine karşı olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 20.08.2009 - 07:25
Abone Ol google-news

Washington Post ve ABC News için 1001 kişi arasında yapılan bir kamuoyu araştırmasında, savaşın sürdürülmesini gereksiz gören Amerikalıların oranının yüzde 51, karşıt görüşte olanların oranının ise yüzde 47 olduğu ortaya çıktı.

Araştırma, halkın sadece yüzde 24'lük bir oranının Afganistan'a daha fazla Amerikan askeri gönderilmesi yönünde görüş bildirdiğini, yüzde 27'lik bir kesimin asker sayısının yeterli olduğunu, yüzde 45'lik bir kesiminse asker sayısının azaltılması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.

13-17 Ağustos arasında yapılan araştırma ayrıca, Amerikan halkının çoğunluğunun, Afganistan'da yapılan devlet başkanı seçimi ve bölgesel seçimlerden etkili bir hükümetin çıkacağından kuşku duyduğunu da gösterdi.

Bu arada Amerikan halkının çoğunun, ABD Başkanı Barack Obama'nın savaşı yönetme şeklini onayladığı, yüzde 33'lük bir kesiminse karşı görüşte olduğu belirtildi. Afganistan'da yaklaşık 62 bin Amerikan askeri bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler