"Anayasa çalışmamız var"

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği konusunda bundan sonraki süreçte çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 12:18
Abone Ol google-news

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, atılacak somut adımlarla ilgili açıklamalarda bulunduğunu, bundan sonra konunun TBMM ilgili boyutunun, ilgili komisyonlarda değerlendirileceğini, daha sonra Genel Kurul'da ele alınacağını kaydetti.

''Açıklamalar yeterli mi?'' sorusu üzerine Bozdağ, ''Bu bir süreç. Devam ediyor. Süreçte pek çok şey yapılacaktır. Şu anda neler yapılacağı ile ilgili zannederim 21 başlık vardı. Bir kısmı idari tasarruf, bir kısmı yasal düzenleme gerektiriyor. Yasal düzenlemeler ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bu bir paket değil, bir süreçtir. Dolayısıyla sürecin içerisinde zaman zaman ihtiyaç duyulan konular olduğu taktirde, yeni şeyler yapılma imkanı olacaktır'' diye konuştu.

Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği konusunda çalışma olup olmadığının sorulması üzerine de Anayasa değişikliğinin toplumsal bir ihtiyaç olduğunun, her kesim tarafından dile getirildiğini, ama TBMM'de konsensüs sağlanamadığı için böyle bir değişikliğin yapılamadığını kaydetti.

Bozdağ, ''Parlamentoda her zaman değişiklik yapma imkanı söz konusudur. Bundan sonraki süreçte Anayasa değişikliği konusunda çalışmalar yapılabilir. TBMM'de konsensüs olması, bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi bakımından arzu edilen bir şeydir'' dedi.

Bir gazetecinin ''konsensüs olmazsa'' sözleri üzerine ise Bozdağ, ''Şu aşamada bu konularda konuşmak erken. Ama bizim dileğimiz yapılması muhtemel Anayasa değişikliği gündeme geldiğinde bunun parlamento zemininde tartışılması ve parlamentoda karara bağlanmasıdır, bu çerçeve içerisinde bir çalışmanın sonuçlandırılmasıdır'' diye konuştu.

''Konsensüs için bir görüşme trafiği olacak mı?'' sorusuna Bozdağ, ''Böyle bir çalışma nihayete erer ve kamuoyuna (bu çalışmaları yapıyoruz, şunlar şunlar olacak) diye bir açıklama olursa, ondan sonra yapılabilecek olanlardır onlar, şu anda o aşamada değiliz'' karşılığını verdi.

Bozdağ, ''Anayasa değişikliğinde AKP'nin bir önceliği var mı?'' sorusu üzerine de ''Şu aşamada bu konularda net değerlendirmeler yapma imkanım yok. Ama bir çalışmanın olduğunu bilmenizi isterim'' dedi.

''Kozmik odada arama yapan hakimin rahatsızlandığı ve bu nedenle aramalara ara verildiği belirtiliyor'' şeklindeki sözlere ise Bozdağ, ''Onu bilemiyorum. Adli bir süreçtir. Adli süreçte işleyişe adli yargıda görev yapanlar karar verir. Bizim siyasiler olarak değerlendirme yapmamız yanlış olur'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler