"Anayasa değişikliği adı altında yargının bağımsızlığı zedeleniyor''

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa değişikliğinin hakim gücün dayatmasına dönüşmemesi gerektiğini de ifade ederek ''Endişemiz odur ki anayasa değişikliği adı altında yargının bağımsızlığı zedeleniyor'' dedi.

Yayınlanma: 23.06.2009 - 08:12
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti genel merkezde kabul etti. DSP Genel Başkanı Türker, Anayasa değişikliğinin hakim gücün dayatmasına dönüşmemesi gerektiğini de ifade ederek, ''Endişemiz odur ki anayasa değişikliği adı altında yargının bağımsızlığı zedeleniyor'' dedi.

Akyıldız ziyarette yaptığı konuşmada Türker'e genel başkan seçilmesinin ardından nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. Türkiye'nin öncelikli gündeminin ''ekonomik kriz ve yeni anayasa hazırlığı'' olduğunu ifade eden Akyıldız, bu iki konuya büyük önem verdiklerini ve dikkatle izlediklerini söyledi.

Akyıldız ekonomik krizle mücadelede önlemlerin fikir bazında kalmaması, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Krizin çaresi ekonomik çarkın tüm dişlilerinin sorumluluğunu yerine getirmesinden geçmektedir'' dedi. Anayasa değişikliği adı altında tartışılması düşünülemez maddelerde dahi değişikliklerin gündeme getirildiğini belirten Akyıldız, bunu karşı olduklarını kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, devlet memuru tanımının değiştirilmesine ilişkin tartışmaların ortaya atıldığını da belirterek, memurları ikiye ayıran ve bazı haklardan yoksun bırakan böyle bir uygulamanın da karşısında olacaklarını anlattı.

Taraf gazetesinde yayımlanan belgeye de değinen Akyıldız, belgenin içeriğinin gerçek ya da sahte olduğu belirlenmeden açıklamalar yapılmasının yanlış olduğunu kaydederek, ''Devlet yönetimindeki kişiler ister seçilmiş ister atanmış olsun akil adamlar olmalıdır'' diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Türker'de Akyıldız ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ekonomik krize yönelik önlemleri eleştiren Türker, ''Şu ana kadar yapılan bütün kampanyalar başarıdan uzaktır. Çünkü devletle işbirliği yapılarak alt zemini yaratılmamıştır'' dedi.

Türker, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, ''Sivil anayasa kavramı boş bir kavram olarak ortaya çıkmıştır. Yeni bir anayasa yerine anayasada nelerin değişmesi konusunda uzlaşmaya varılması gerekiyor'' diye konuştu.

Masum Türker, anayasa çalışmalarının uzlaşma ile gerçekleştirilmesi gerektiğini de belirterek, çalışmaların parlamentoda bulunan tüm siyasi partiler ile hatta bağımsız milletvekillerinin de yer aldığı bir komisyon tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler