Ankara için öpüşme vakti

Ahlak anonsunu protesto için buluşan çiftlere ‘Fuhuş yaptırmayız’ deyip saldırdılar...

Yayınlanma: 26.05.2013 - 06:52
Abone Ol google-news

Ankara Kurtuluş metro istasyonunda yetkililerin “gençlerin kameralarda uygunsuz şekilde görüntülenmesi” gerekçesiyle yaptığı “Ahlak kurallarına uygun hareket ediniz” anonsu, gençler tarafından istasyonda güvenlik kameralarının önünde toplu öpüşme eylemi ile protesto edildi.

Kendilerini “Biz Anadolu halkının vicdanıyız” olarak tanıtan ve aralarında bozkurt işareti yapanların da bulunduğu bir grup ise “Burası Müslüman mahallesi. Fuhşa izin vermeyiz” diyerek “Genel ahlak kimin ahlakı” sloganları ile öpüşen gruba müdahale etmek istedi ancak polis izin vermedi. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen eylemciler dün anonsun yapıldığı Kurtuluş metrosu önünde toplandı. Metro güvenlik görevlileri eylemcilerin istasyona girmelerine izin vermedi ancak baskıya fazla direnemedi.

Bu sırada tekbir getiren ve “Kanımız aksa da zafer İslamın”, “Kahrolsun Kemalist laik rejim” sloganları atan grup, protestocu gençlere saldırmak istedi. Polis iki grubun birbirleriyle karışmasına izin vermedi. Bu sırada öpüşme eylemi de istasyonda başladı. Kalabalık bir grup olarak istasyona inen eylemciler “Ahlakınız batsın”, “Melih Gökçek bizi öpsene”, “Ankara için öpüşme vakti” sloganı ile toplu olarak öpüştü. Eylemcilerin Kızılay’a geldiği dakikalarda, Kurtuluş’ta kalan eylemci bir gencin, eylemi protesto edenler tarafından sıkıştırıldığı ve yaralandığı öğrenildi.

Kızılay’da önlem alan polis, kendilerine bu yönde bir anons gelmediğini bildirirken eylemciler polisin saldırıya yetişemediğini açıkladı. Öte yandan kendilerine “AK Ekip” adı veren gençler, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Celal Karaman imzasıyla sosyal medyada “KurtuluşMetroda Ahlaksızlığa Hayır” kampanyası başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler