Ankara İl Yönetimi tekrar Şengül'e emanet

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül başkanlığındaki il yönetimi, bugünkü CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi Genel Merkez'e istifalarını sundu. İstifalar MYK tarafından kabul edilirken, CHP Ankara İl Başkanlığı'na tekrar Tarık Şengül atandı. Şengül'ün İl Başkanlığı'na tekrar atanması, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenoyu olarak yorumlandı.

Yayınlanma: 03.08.2011 - 13:46
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre CHP Ankara İl Yönetimi'nin 21 üyesi, seçim sonrası "örgütte yenilenme" için Genel Merkez'e bu sabah istifalarını sundular.

CHP'nin bugünkü MYK toplantısında Ankara İl Yönetimi'nin durumu ele alındı. Ankara İl Yönetimi'nin istifaları kabul edilirken, Ankara İl Başkanlığı'na Tarık Şengül'ün tekrardan atandığı öğrenildi. Bugün basına yansıyan haberlerde CHP Ankara İl Yönetimi'nce Genel Merkez'e sunulan raporda Şengül hakkında seçim harcamaları ile yönetim kuruluna bilgi vermediği ve bazı iddialar yer almıştı. CHP'nin eski Genel Başkanlarından Murat Karayalçın'ın CHP Ankara İl Başkanı olarak atanacağı iddiaları da kulislere yansımıştı. Şengül'ün tekrar CHP Ankara İl Başkanlığı'na atanması, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şengül'e güvenoyu olarak yorumlandı.

Öte yandan Eylül ayında CHP örgütlerinde olağan kongre sürecinin başlaması bekleniyor. Şengül'ün kendi ekibini oluşturduktan sonra olağan kongre sürecinde il başkanlığına tekrar aday olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler