Ankara Metrosu'nda dayak

Ankara Metrosu'nun Ulus istasyonunda güvenlik görevlisi ile görevli teknisyen arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Teknisyeni copla döven güvenlik görevlisi yargılama sonucunda 5 ay hapise mahkûm oldu, cezası ertelendi.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 11:00
Abone Ol google-news

Ankara Metrosu'nun Ulus istasyonunda 21 Mayıs 2008 tarihinde meydana gelen ve yargıya yansıyan olayın davası sonuçlandı. Güvenlik görevlisi ile metroda çalışan teknisyen arasında yaşanan kavga mahkeme tutanaklarına yansıdı. Güvenlik görevlisi hakkında dava açan teknisyen Zeki Uysal, olayın olduğu gün istasyona turnikenin hafıza boşaltma işlemini gerçekleştirmek için gittiğini belirterek, olayın gelişimini şöyle anlattı:

“İçerdeki şahsa görevli olduğumu, yapacağım işi belirterek şefi sordum. Sıhhiye istasyonunda olduğunu, anahtarı oraya gidip almam gerektiğini söyledi. Serbest taraftan geçerek Sıhhiye’ye gitmek istedim. Bu sırada kimliğimi sordu. Yaka kartı olmaması nedeniyle ben de kendisinden kimlik göstermesini istedim. Sonra kolumdan tutup nereye gidiyorsun diye vurmaya başladı. Ben de karşılık verince yere düştük. Sonra copu çıkarıp bana vurmaya başladı.”


Tanıklar o günü anlattı

Kavga sırasında Ulus Metro İstasyonu’nda bulunan bir yurttaş da tanık olarak dinlendi.

Güvenlik görevlisinin teknisyen Uysal’ı istasyonun kuytu bir bölgesinde copla dövdüğünü gördüğünü belirten tanık, “Oldukça fazla kanama olmuştu. Uysal’ın üstü başı kan içinde olmasına rağmen güvenlik görevlisi vuruyordu. Güvenlik görevlisi Uysal’ı sürüyerek bizim olduğumuz yere getirmeye başladı. Ben de müdahale ettim. Orada bulunan diğer yolcular da müdahale ettiler” diye ifade verdi.


Ceza ertelendi

Daha sonra dava dosyasını değerlendiren mahkeme heyeti, güvenlik görevlisi Zeki Sarı’yı basit yaralama suçunu işlediği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme Sarı’nın iyi halini gerekçe göstererek cezasının ertelenmesine karar verdi.

Güvenlik görevlisi Zeki Sarı, yasaya göre bir suç daha işlemesi durumunda bütün cezaları toplu olarak çekecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler