Anlatacaklarından korktular!

Fransa'da yayınlanan hiciv gazetesi Canarde Enchaine, Libya eski lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülme şekline ilişkin şok iddialar ortaya attı. Gazeteye göre, Fransa ve ABD, Kaddafi'nin uluslararası bir mahkemede anlatabileceklerinin tehlikeli olabileceği gerekçesiyle öldürülmesi talimatını verdi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 06:51
Abone Ol google-news

Fransa’da skandalları ortaya çıkaran hiciv gazetesi Canarde Enchaine (Zincirlenmiş Ördek), Fransa ve ABD’nin Kaddafi’nin uluslararası bir mahkemede anlatabileceklerinden endişe duydukları için ölüm talimatı verdiklerini öne sürdü.

Buna göre, Kaddafi yakalandığında, Washington’dan Paris’e yapılan bir telefon konuşmasında şu uyarı yapıldı: “Kaddafi, Sirte’de tuzağa düşürüldü. Elimizden kaçması imkansız. Bu adamı serbest bırakmak gerçek bir atom bombası. Kaçınmak lazım.”

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Claude Angeli’nin haberine göre 19 Ekim’de Pentagon’dan Kaddafi dosyasıyla görevli bir albay, Fransa’daki muadilini aradı ve şunları söyledi:

“Kaddafi, konvoyu ile birlikte Sirte şehrinde bir mahallede tuzağa düşürüldü. Elimizden kaçması olanaksız. Ama bu adamı serbest bırakmak gerçek bir atom bombası. Bundan kaçınmak lazım.”

 

Paketi tilkiye emanet et

Gazete, bu konuşmayla ABD’den Fransa’ya, “Kaddafi’yi uluslararası mahkemelere çıkarmaktan kaçınacağız” mesajı verildiğini öne sürüyor. Kaddafi operasyonu da Fransız ve Amerikalılar tarafından ortak yürütüldü. Fransız ekibi “Ulusal Operasyon Planlama ve Yönetme Merkezi”, Askeri İstihbarat Merkezi (DRM) ve İstihbarat Teşkilatı Aksiyon Birimi (DGSE) ve 50 özel tim komandosuyla harekata katıldı. Fransızlar, operasyona “Paketi tilkiye emanet et” adı verdi.

Fransız ajanlar oradaydı


Ekip, Ekim ayı ortasında Kaddafi’nin oğlu ile Sirte’de saklandığını tespit etti. 20 Ekim sabah saat 08.30’da Kaddafi ele geçirildi. NATO’ya ait üç uçak Sirte kentine yaklaştı. Bunu gören 75 araçlık bir konvoy kentten kaçmaya başladı. Bir Amerikan Predator uçağı, Kaddafi’nin bulunduğu bölgeye roket atmaya başladı. Fransızlar da 225 kg’lik lazer güdümlü bombalar attılar. Fransız özel timi olay yerindeydi.

Askeri istihbarattan bir yetkili, “Kaddafi, kendinden geçmiş halde muhalif savaşçılar tarafından canlı yakalandı. Kaddafi’ye saldırıp, Allahüekber çığlıkları arasında, birileri de ‘canlı yakalanmalı’ diye bağırıyordu. Ama gerisini biliyoruz, Kaddafi linç edildi, kurşun sıkılarak öldürüldü” diye anlattı.

Gazete haberi, “İşte pek çok Batı ve Arap başkentine derin nefes aldıran Kaddafi’nin ölümü ve uluslararası bir mahkemeye çıkarılmayacak olmasının ardındaki gerçekler” diye bitirdi.

Bilmediğimiz şeyler anlatabilirdi

Elysee’ye yakın bir Fransız diplomata dayanılarak verilen bilgide de, “BM kararında Kaddafi’nin öldürülmesi yok. Ama ikiyüzlülük yapılmamalı. Defalarca Kaddafi’yi öldürmeye dönük Trablus’ta saldırılar yapıldı, ama ellerinden kaçırdılar. Çünkü, bir uluslararası mahkemede, Batı’nın bu yeni dostu (Kaddafi) CIA ve Fransız gizli servisi ile mükemmel ilişkisi ve imzalanan kontratlar ve yardımlar hakkında (Kaddafi Sarkozy’nin seçim kampanyasını desteklediğini açıklamıştı) bilgi verebilirdi. Belki de bilmediğimiz başka gerçekler hakkında…” dendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler