Antalya'da beyin fırtınası

18. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası yarın Antalya'da başlıyor. 27 ülkeden 200 kişinin katıldığı şampiyona 8 Kasım'da sona erecek.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu'nun her yıl düzenlediği en önemli etkinlik olan ve 18. yılında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), TUI Seyahat Acentesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tadım Kuruyemiş, T-box ve Keypad Sistem tarafından desteklenen Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası'nın açılış töreni yarın Antalya Delphin Diva Premiere Otel'de yapılacak.

Şampiyonaya geçen yıl dünyanın en zeki ikinci kişisi seçilen Mehmet Murat Sevim, Türk beyin takımında birincilik için yarışacak. Türk takımında, Mehmet Murat Sevim'in yanı sıra Salih Alan kaptanlığında Murat Koz, Taner Karabulut ve Aziz Ateş yer alacak.

Sudoku, kare karalama ve diğer bulmaca meraklıları, etkinlik boyunca zeka oyunları ve bulmaca konularındaki gurularla tanışma fırsatı bulacak.

Şampiyonaya kare karalama oyununun mucidi Tetsuya Nishio, ABD'de bulmaca denilince akla gelen ilk kişi olan Will Shortz, 6 kez Dünya Zeka Oyunları Şampiyonu olan Alman Ulrich Voight, dünyanın ilk ve tek kadın sudoku şampiyonu Çek Cumhuriyeti'nden Jana Tylova da katılacak.

Etkinliğe ilk kez 11-15 yaşlarındaki 4 Türk ve 2 Slovak öğrenci katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler