Antalya'da kültür sanat

Dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında Viyana Filarmoni Orkestrası, tarihi antik tiyatroda sahne alacak.

Yayınlanma: 16.06.2011 - 07:38
Abone Ol google-news

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen ve bu yıl 18'ncisi düzenlenen festival, bu yıl unutulmaz bir konsere ev sahipliği yapacak. Festivalin en büyük sürprizi Viyana Filarmoni Orkestrası sanatseverlerle buluşurken, çağdaş dans ve drama projesi ''Barbaros'' ile Mozart'ın ünlü operası ''Saray'dan Kız Kaçırma'' da festival kapsamında sergilenecek.
 

Festivalin beklenen konseri

Dünyanın en iyi senfonik müzik topluluğu olarak bilinen Viyana Filarmoni Orkestrası 125 kişilik ekiple, 21 Haziran Salı günü saat 21.30'da Aspendos'ta sanatseverlere muhteşem bir müzik şöleni yaşatacak. 1842 yılında besteci Carl Otto Nicolai tarafından kurulan orkestra, günümüzde de başarısını ve ününü korumayı sürdürüyor. Dünyanın en ünlü orkestra şefi Zubin Mehta yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası, festivalin en özel gecesi sayılan bu konserde, Stravinsky ''Symphony in three movements'', Ludwig van Beethoven ''Piyano Konçertosu No:3'' ve Richard Strauss ''Don Kişot'' adlı eserleri seslendirilecek.

Dünyaca ünlü orkestra şefi Daniel Barenboim ise bu kez solist piyanist olarak konserde sahne alarak, Zubin Mehta ile birlikte muhteşem bir buluşmaya imza atacak.
 

''Barbaros"

Çağdaş dans ve drama projesi ''Barbaros'', 20 Haziran Pazartesi günü saat 21.00'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Beyhan Murphy'nin koreografisi, Mercan Dede'nin müzikleriyle sahneye taşınan Barbaros, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatını ve 16. yüzyılda Akdeniz'deki Türk akıncılığını çağdaş dans ve tiyatro üslubuyla anlatıyor.

Eser, özgün tasarımlı çağdaş bir dans draması olmasının ötesinde; müzik, görsel tasarım gibi sanatın farklı dallarını çağdaş bir platformda Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri dansçılarından oluşturulan kalabalık bir sanatçı grubuyla izleyiciyle buluşturuyor.
 

''Saraydan kız kaçırma"

Mozart'ın Osmanlıları konu alan ünlü operası Saraydan Kız Kaçırma, bu yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor. Mozart'ın kariyerinin doruk noktasında bestelediği eser, tüm dünyada müthiş bir başarı yakalamıştır. 23 Haziran Perşembe günü saat 21.00'de Aspendos'ta sahnelenecek eser, izleyiciyi büyülü bir atmosferde tarih yolculuğuna çıkarıyor. Eser; Belmonte adlı İspanyol soylusunun, uşağı Pedrillo ile birlikte, sevgilisi Konstanze'yi ve onun İngiliz hizmetkarı Blonde'yi tutsak olarak bulundukları Selim Paşa'nın Akdeniz kıyılarında bulunan sarayından ve Paşa'nın harem bekçisi olan Osmin'in elinden kurtarmak için yaptığı girişimleri konu alıyor.
 

Antalya'da caz rüzgarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Haziran tarihleri arasında ''Caz Festivali'' düzenliyor.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) halka açık ve ücretsiz düzenlenecek festivale, yurt içi ve yurt dışından birbirinden ünlü gruplar katılacak. Festivali izlemek isteyenler AKM gişelerinden ücretsiz davetiye alabilecek.

21 Haziranda Erkan Oğur ve Telvin konseriyle başlayacak Antalya Caz Festivali'nde, 22 Haziranda Feyza Eren Quartet, 23 Haziranda ise Sarp Maden Quartet konser verecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler