Apple'dan Samsung'a şuçlama
Apple, Güney Kore'li teknoloji şirketi Samsung'un Galaxy serisi akıllı telefonlarında ve tablet bilgisayarlarında, iPad ve iPhone'u kopyaladığını iddia ediyor.
ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada, Galaxy ürünlerinin dizaynlarında, kullanıcı arayüzlerinde ve ambalajlanmasında Apple'ın ürünlerini kopyaladığı ileri sürüldü.
Kaliforniya merkezli Apple, çeşitli patent ve marka ihlallerinin yanı sıra belirtilmemiş zararlarının da engellemesi için mahkeme kararı alınmasını talep ediyor.
Apple Sözcüsü Kristin Huguet, yaptığı açıklamada, bu şekilde açık bir kopyalamanın yanlış olduğunu belirtti.
Samsung Sözcüsü ise şirketin ürünlerinin kendi araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucu üretildiğini, Samsung'un kendini Apple'ın açtığı davada savunmayı düşündüğünü belirtti.
Google'ın Android işletim sistemini kullanan Galaxy ürünleri, Apple'ın kullandığı işletim sistemiyle de rekabet ediyor.
Aralarındaki rekabete karşın Samsung, Apple'ın ürünlerinde kullanılan ''A4'' ve ''A5'' gibi mikroçipleri, MacBook Pro bilgisayarlar için hafıza kartları üretiyor.
Video Haberler
-
Sefo konserinde kavga: Alan 'boks ringine' döndü
-
Ankara'da apartman dairesinden 1 kamyonet çöp çıktı
-
Komşusunu yere yatırıp dakikalarca darbetti!
-
Reuters, Erdoğan'ın seçim planını açıkladı
-
'Önceden hazırlanan bir kumpas'
-
Gebze'de hareketli dakikalar
-
Direğe çarpan otomobilde sıkıştı, itfaiyeciler kurtardı
-
Halk otobüsünün açılan kapağı yayaya çarptı
-
Köprüden atladığı anlar kameraya yansıdı
-
Ölümden kıl payı döndüler! Son anda yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
Sedat Peker'den yeni görüntü
-
Motorine indirim geliyor
-
Reuters, Erdoğan'ın seçim planını açıkladı
-
Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar
-
Ünlü ekonomistten kritik dolar kuru tahmini
-
'11 parti ile görüştüm...'
-
Muhammed Nahya'dan Melih Gökçek'i kızdıracak video
-
Şeyhin elini öpme yarışına girdiler!
-
Yandaş Ersoy ile Erdoğan'ın kuzeni birbirine girdi
-
İki sevgilinin ölümünde yeni ayrıntılar ortaya çıktı