ArabaSatış.com 'da Arabanı hızlı sat, iyi fiyata hızlı bul
Türkiye'de Bakanlık verilerine göre geçtiğimiz yıl 4.5 milyon adet noter aracılığı ile araba satış işlemi gerçekleşmiştir.
Arabasatis.com bu büyük hacime en hızlı cevap verecek bir site anlayışı ile kurulmuştur. Satıcının ve alıcının hızlı bir şekilde araç temin edeceği ve satacağı güncel aktif bir web projesidir. Arabasatis.com'dan İkinci el araba fiyatları hakkında bilgi almadan araç almamanızı tavsite ediyoruz.
Araba almadan önce dikkat edilmesi gereken önemli konular nelerdir?
İkinci el araç satın almadan önce bazı konularda dikkatli olmalısınız. Araba satış işlemleri gerçekleşmesen aracı mümkünse güvendiğiniz bir oto-tamirci ile görmeye gidin. Bu şekilde ufak bir check-up yaptırabilirsiniz. Aracın şasesinde çizik, göçük gibi kaza yaptığına dair ipuçları olup olmadığına bakın. E-Devlet veya SMS ile aracın plakası ile herhangi bir kaza kaydı olup olmadığını da kontrol edin. Ruhsattaki motor ve şase numaralarının birbirleri ile uyduğunu teğitleyin. Aynı akstaki lastiklerin birbirleri ile aynı marka ve aynı hamurdan olduğundan emin olun. Motorun yağ ve su seviyelerini kontrol edin, sesini dinleyin, olağan dışı motor ve egzoz sesleri var mı, kontrol edin. Aracı deneme sürüşüne çıkarmak için ısrarcı olun. Yarım saatlik sürüş sonrasında araçta mekanik ve elektronik hasar olup olmadığını anlamanız kolaylaşacaktır.
2.el araba noter ve satışı, devir işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?
Noter işlemleri için ruhsat, trafik belgesi, aracı ile satış yapılıyorsa vekaletname, tüzel kişilerle satış yapılıyorsa vergi numarası ve imza sirküsü gereklidir. Bu evrakların eksikliğinde veya sahteciliğinde satış işlemi gerçekleştirilemez. Satış ve devri gerçekleştirilecek aracın trafik cezası ve/veya vergi borcu olup olmadığını, muayene ve zorunlu trafik sigortasının güncel olup olmadığını kontrol edin. Trafik cezası, vergi borcu olan; muayenesi yapılmamış ve zorunlu trafik sigortası olmayan araçların noterde satışı yapılmaz. Noterde aracı üstünüze alırken notere plaka değiştirmek istediğinizi belirtebilirsiniz. 30 günlük süre içerisinde almak istediğiniz plakayı ikametgahınızın bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğünden tahsis ettirin. Ardından size verilen plaka kağıdı ile şoförler odasına gidip plakanızı bastırabilirsiniz.
Araba satın alındıktan sonra araçta bulunması gereken yasal evraklar nelerdir?
Kullandığınız araçta ruhsat, trafik sigortası, araç muayene belgesi (ruhsata da işlenir), egzoz pulu ve yaptırdıysanız kasko evraklarını yasal olarak bulundurmak zorundasınız. Sürücü olarak tabi ki geçerli sürücü belgeniz de sizinle beraber olmalı. Egzoz pulu ve zorunlu trafik sigortanızın güncelliğinden emin olun, bu evrakların her yıl düzenli olarak yenilenmesi gerekmektedir. Herhangi bir kazaya karışmanız veya güvenlik olarak çevrilmeniz durumunda sizden bu evraklar istenecektir. Bu sebeple belgelerinizi torpido gözü veya diğer iç cepler gibi kolay ulaşabileceğiniz yerlerde bulundurun. Bu evrakların eksikliğinde, yenilenmeme durumunda ve sahtecilikte ciddi para cezalarına çarptırılabilirsiniz hatta ehliyetinize ve aracınıza el konulabilir.
Araba bakımı ile ilgili en önemli 5 tavsiye
1) Trafikte dur kalk yapmak, ağır yük taşımak, sık sık kısa mesafeler için yolculuk yapmak aracınızın motorunu zorlar, bu da yağ seviyesini düşürebilir. Bu sebepten dolayı yağ filtrenizi ve motor yağ seviyenizi düzenli olarak kontrol edin.
2) Yüksek süratler ve düzgün olmayan yollarda yapılan yolcuklar lastiklerinizin ömrünü kısaltır. Lastiklerin daha uzun süre boyunca dayanması için hava basınçlarını kontrol edin ve simetrik hizalandıklarından emin olun. Çatlayan lastikleri değiştirin.
3) Gereksiz yavaşlamalar, ani durmalar gibi frenleri zorlayan hareketler fren balatalarınızın ömrünü kısaltır. Gereksiz fren kullanmayın, sürtünme kuvvetini lehinize kullanarak yavaşlayabilirsiniz. Fren balatalarınızı her 20.000 kilometrede kontrol ettirin.
4) Motorunuz soğutma suyunu ve hava filtresini düzenli olarak kontrol ettirin, gerekiyorsa değiştirin. Motorun fazla ısınmasını engelleyen bu parçaların sağlamlığı motorunuzun ömrünü arttırır ve hararetten korur.
5) Sigorta aracınızın elektronik beynidir, tüm elektrik sistemlerini kontrol eder, akü ise ona güç sağlar. Herhangi bir olası akü ve sigorta arızasına karşın yanınızda daima yedek sigorta ve akü bulundurun.
Araba kullanımı ile ilgili en önemli 5 sürücü tavsiyesi
1) Gaz pedalına, hayati önem taşıyan durumlar hariç, birden yüklenmeyin. Bu durum motoru zorlar ve yakıt ekonomisini engeller. Gazı motora yavaşça yedirin.
2) Gereksiz frenlemelerden kaçının. Bu şekilde fren balatalarının ömrünü uzatabilirsiniz. Yolun akışını lehinize kullanarak yavaşlayabilir, yakıt tasarrufu da sağlayabilirsiniz.
3) Dizel araçlarda yola çıkmadan önce motoru çalıştırıp 20 saniye kadar turbonun yağlanmasını bekleyin. Aracı durdurmak istediğinizde de motoru stop etmeden 20 saniye kadar turbonun dinlenmesini bekleyin.
4) Başka bir araç sizi sollarken gaza basmayın. Onun yolunu kapatmanız hem sizin, hem sizi sollayan aracın hem de karşı yönden gelen aracın hayatını tehlikeye atabilir.
5) Aynalarınızı en az 6 saniyede bir kontrol edin, diğer araçlara karşı tetikte olun. Gitmek istediğiniz yolu sinyal ile belirtin, şerit değiştirmek güvenli ise şeridinizi değiştirin.
Araba sahipleri için gerekli 5 tavsiye
1) Uzun yola çıkmadan önce aracınızın rutin kontrollerini yapın. Lastik basıncı, yakıt deposu, akü, motor yağı, fren balataları, sigorta gibi hem mekanik hem elektronik aksamların sorunsuz çalıştığından emin olun.
2) Aracınızı sokak köşelerine park etmeyin. Hem başka araçların görüş açısını kapatmış hem de hatalı viraj alan diğer aracın ilk hedefi siz olursunuz.
3) Takip mesafesi hayat kurtarır. Takip mesafenizi her zaman koruyun. Hızınızın yarısı kadar mesafe bırakmalısınız. Örneğin 100 kilometre/saat ile seyrediyorken öndeki araçla aranızda en az 50 metre boşluk olmalı.
4) Yakıt markanızı çok sık değiştirmeyin. Belirlediğiniz yakıt markasının ürünlerini kullanmaya özen gösterin. Bu şekilde motorun ve enjeksiyon sisteminin ömrü uzar.
5) Otomatik araçlarda kesinlikle iki ayağınızı birden kullanmayın. Otomatik viteste sol ayağınızın hiçbir işlevi yoktur. Manuel araçlarda ise sol ayağınızı sadece debriyaj için kullanın.
Site : https://www.arabasatis.com
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi