Arap Birliği olağanüstü toplandı

Arap Birliği, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talebi üzerine, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele almak üzere dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplandı.

Yayınlanma: 17.11.2012 - 21:03
Abone Ol google-news

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur'un başkanlığındaki toplantıda konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Arap ülkelerine, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından Ortadoğu barış süreciyle ilgili tutumlarını bütünüyle yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. Arabi, Filistinlilere, ambargo ve her türlü saldırganlığa karşı destek olacakları sözünü verdi.

Toplantıda söz alan Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr da ''Mısır'ın Gazzeli kardeşlerinin yanında yer alacağını'' vurgulayarak, ''Gazze'ye ambargo uygulanmasına izin vermeyeceğiz, buna ortak da olmayacağız'' dedi.

Amr, Genel Sekreter Arabi'nin çağrısına destek vererek, ''Arap ülkelerinin ve uluslararası camianın 'barış süreci' olarak bilinen ve tamamıyla içi boşaltılmış kavramı yeniden gözden geçirmesi'' gerektiğini dile getirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Amr, ''Umarım, bu toplantıda alacağımız kararlar, halkımızın isteklerine cevap niteliği taşıyan kararlar olur'' diyerek sözlerini bitirdi.

''İsrail, küstahlığına son vermeli''

Toplantıda konuşan Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, İsrail'e atıfla ''64 yıldır esaretten kurtulmayı bekleyen Filistin'i kurtlara yem etmeyelim'' dedi.

''İsrail'in düşmanlığı sadece Filistin halkına yapılmış bir zulüm değil, tüm Arap halklarına da yapılan bir hakarettir'' diyen Mansur, ''Filistin direnişinin yanında yer almamız gerekir'' dedi.

Mansur, ''Filistin halkı, artık bizden 64 yıldır dünyanın da tüm Arapların da duymaktan bıktığı kınama mesajlarını duymak değil, direnişlerine, onurlarına yakışır bir şekilde yanlarında durmamızı istiyorlar'' diye konuştu.

Olağanütsü toplantıda konuşan Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti de İsrail'in Gazze saldırısına engel olmak üzere Arap ülkelerini devlet başkanı düzeyinde acil bir toplantı düzenlemeye çağırdı. Karti, ''Arap liderleri, İsrail'in saldırganlığının önüne geçmeli ve küstahlığına son vermeli'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler