Arınç: Bana ahmak diyebilirsiniz, Cumhurbaşkanı da o gece öğrendi

AKP kurucularından TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç darbe girişimi gecesini değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 19:22
Abone Ol google-news

<video:571907>

Geçmişte 'paralel yapı'yla ilgili davalar konusunda "Üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum" diyen AKP kurucularından Bülent Arınç, 15 Temmuz darbe gecesine ilişkin olarak “Ben düz ve dürüst bir insanım. Şunu herkesin bilmesi gerekir. Bunu ben darbe gecesi öğrenmiş olmakla "Ne kadar ahmak bir insamışsın halbuki bunu herkes söylüyordu sen buna itiraz ediyordun denilebilir" Silahlı terör örgününün Fethullahçı olmasını ben o gece (15 Temmuz) öğrenmiş olabilirim ama Cumhurbaşkanı da Genelkurmay Başkanı da o gece öğrendi" dedi.

Arınç'ın  açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Ortada artık en net gözle görülür bir silahlı darbe girişimi var."

"Söyleyeceğim çok şey var, Cumhurbaşkanımızın tespitlerine katılıyorum. Bu silahlı darbeyi yapanların Fethullahçı Terör Örgütü olduğuna dair bir şüphem yok."

"O zaman da benim için bu örgütle şu veya bu şekilde onları müdafaa edici konuşmalar yapıyor itirazlarına maruz kaldım. Bunlar dayanaksızdı. Bu mücadelede ne yapılması gerektiğini çok açık şekilde ifade ettim."

"Darbe girişimi rezil oldu, başındaki sonundaki hepsi yargının önüne çıkacak hale geldi. Darbeyi yapan sadece FETÖ’ye bağlı askerler mi? Başka bir tartışma, farklı bir koalisyon yapıldığını da söylüyor. Kimse bu alçaklar FETÖ mensuplarıyla başka koalisyon yaptıkları güçlerle aydınlatılmalı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler