Arınç’a ‘özür dile’ çağrısı... 40 bin imza

40 bin imza toplandı TBMM’deki cinsiyetçi söylemi nedeniyle tepki çeken Arınç’ın özür dilemesi için change.org’da başlatılan “Bir kadın olarak susmayacağız!” kampanyasında imza sayısı ilk günden 40 bine ulaştı. Arınç, dış basında da günün konusuydu.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 06:58
Abone Ol google-news

Cinsiyetçilik karşıtı online mücadele veren uluslararası ağ macholand.org’un Türkiye platformu erktolia, Arınç’ın sözlerinin ardından change.org’da imza kampanyası başlattı. “Bir kadın olarak susmayacağız!” başlıklı kampanyanın çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Hiçbir birey başka bir bireyden cinsiyeti nedeniyle susmasını isteyemez. Bu sebeple, kadınlar olarak susmuyoruz. Arınç’tan korkmuyoruz, Arınç’a itaat etmiyoruz. Arınç’ın cinsiyetçi dünyasını kabul etmeyen tüm kadın ve erkekleri imza kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Çağrımıza ortak olmak için bir imza vererek siz de Arınç’ın özür dilemesini talep edin.” Kampanya başladıktan sonra birkaç saat içinde 40 bini aşkın kişi tarafından imzalandı.

KA.DER tepkisi

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA. DER), Arınç’ın sözlerine ilişkin “Kadın olarak susmayacağız”, “Arınç zihniyetine karşı her zaman her yerde” başlıklı bir açıklama yaparak Arınç’ı özür dilemeye davet etti. KA.DER Yönetim Kurulu’nun açıklamasında “Bugüne kadar susmadık, bundan sonra da susmayacağız, ne dediğimiz anlaşılıncaya kadar sesimizi daha fazla, daha gür çıkaracağız” denildi.

Doğan’dan öneri

CHP milletvekili Selina Doğan Arınç’ın sözlerinin ardından 2 ay önce Cumhuriyet’ten yaptığı çağrıyı tekrar ederek TBMM İç Tüzüğü’nde değişiklik yapılarak “kaba ve yaralayıcı” sözler gibi “cinsiyetçi ve ırkçı” ifadelerin de yasaklanmasını istedi. Doğan “İç tüzükte yer alan ‘kaba ve yaralayıcı sözler’ ifadesi başta Arınç olmak üzere bazı siyasetçiler için yeterli gelmiyor. Bunun için İçtüzük değişikliği yapılarak ‘cinsiyetçi’ ve ‘ırkçı’ söylemler de buna eklenmeli” dedi. CHP’li Levent Gök de Arınç’a “Eğer siz evde eşinize, orada milletvekiline hitap ettiğiniz gibi hitap ediyorsanız, vay halinize” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler