Arnavutluk'ta gerginlik (31.01.2011)
Arnavutluk'ta muhalefet partileri, hükümeti protesto gösterilerine devam etme kararı aldı.

Ana muhalefet Sosyalist Parti ile muhalefetteki diğer sol partilerin liderlerinin ortak basın toplantısında, başkent Tiran'da büyük bir protesto gösterisi daha düzenleneceği açıklandı. Eylemin bir hafta içinde yapılması bekleniyor.
Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama basın toplantısında yaptığı açıklamada, 8 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak yerel seçimlere de katılmayacaklarını bildirdi. Ülkede yaşanan siyasi krizin tek sorumlusunun Başbakan Sali Berişa olduğunu ileri süren Rama, muhalefet olarak uzlaşmaya hazır olduklarını, ancak hükümetin uzlaşma yollarını tıkadığını savundu.
Edi Rama, siyasi krizden dolayı ülkedeki istikrarın giderek daha fazla zarar gördüğünü belirterek, hükümetin bir an önce istifa etmesini ve erken genel seçimlere gidilmesini istedi. Başkent Tiran'da 21 Ocak'ta muhalefet tarafından düzenlenen protesto gösterisi sırasında çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
İmamoğlu'nun ifadesi Cumhuriyet'te!
-
‘Affedebileceğim bir şey değil’
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı