Artık reform zamanı
İş dünyasına göre, 2020’de 2019’a kıyasla başta hukuk olmak üzere yapısal reformlar yerine getirilirse nispeten daha olumlu bir yıl yaşanabilir.
Türkiye’nin, 2019 geride kalırken belirsizliklerin arttığı, ekonomideki zorlukların devam edeceği 2020’de ciddi ev ödevlerini yerine getirmesi gerekecek. İş dünyasının ana beklentisi ise başta hukuk olmak üzere yapısal reformların yerine getirilmesi.
- Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ayşem Sargın, dünya ticaretinde süregelen belirsizlikler ve değişen dengelerin 2020’de dünya ve Türkiye ekonomisi için belirleyici olacağını söyleyerek, “Her gün değişen küresel yatırım ortamında rekabetçi kalabilmek ve ekonomimizi yarının dünyasına hazırlayacak yatırımları çekebilmek için ekonomik reform odağımızı 2020’de de sürdürmemiz son derece önemli” dedi.
- Türkiye Genç İş İnsanları Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, Türkiye’nin çok zor bir yılı geride bıraktığını ifade etti. Şohoğlu, “2019’un üçüncü çeyreğinden ülkemiz yüzde 0.9 büyümüştür. Ancak ne yazık ki son dönemde ekonomimizin darboğaza girmesine neden olan sorunlarımızın devam ettiğinin de altının çizilmesi gerekiyor. 2020’de, 2019’a göre başta hukuk olmak üzere yapısal reformları yerine getirirsek nispeten daha olumlu bir yıl yaşayabiliriz” diye konuştu.
GÜVEN ŞART
- İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 2020’de Türkiye’nin kaliteli ve nitelikli yatırımlarla donatılarak, sürdürülebilir bir büyüme patikasına girmesinin hedeflenmesi gerektiğini aktardı. Bunun olabilmesi için öncelikle yatırımcı güveni ve yatırımcı güven iştahının tekrar oluşturulması gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, bu motivasyonun doğru teşviklerle donatıldığı takdirde, 2020’nin Türkiye’nin tekrar bir yatırım dönemine ulaşması açısından önemli bir fırsat yılı olacağını ifade etti.
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Başkanı Alper Kanca, 2019’un dünya otomotiv sektörü açısından pek iç açıcı bir yıl olmadığını söyledi. Kanca, “Sektör olarak orta ve uzun dönem için eksiklerimizi ve kısa dönemde bu eksiklikleri gidermek için çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Yeni teknolojilerin geliştirilmesinde tedarik sanayi firmalarının mali gücü çok sınırlı ve bu problemin çözümünde uzun dönemli, düşük faizli kredilerin sektörün önünü açacağını ve teknoloji yatırımları için fırsat yaratacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, seçim gündeminden 4 yıl uzak yeni bir fırsat dönemi olduğunu belirterek, “Bu değerli zamanı yapısal reformları hızla hayata geçirmek değişen koşullara uyum yeteneğini artırmak, milli ekonomiyi güçlendirmek ve özel sektör olarak da firmaların finansal yapılarını daha rekabetçi hale getirmek için en iyi şekilde yönetmeliyiz. Yatırım ortamını iyileştirici tedbirlerin bir an evvel gerçekleştirilmesi, ekonominin büyümesi için büyük önem taşıyor” dedi.
- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin ve AVM’lerin yarattığı haksız rekabet, ticari akaryakıt verilmesi, sıfır faizli kredi destekleri, etkin bir sicil düzenlemesi, borçlar için yapılanma, elektrik, su, doğalgaz ve internette esnafa özel indirimler gibi konuların ilk önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti