Artvin'de sel felaketi: 4 kişi hayatını kaybetti

Artvin'in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlarda 4 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açarken Erzurum yolu kapandı. İkizdere'de de sel tehlikesine nedeniyle evler boşaltılıyor.

Yayınlanma: 13.07.2020 - 09:21
Artvin'de sel felaketi: 4 kişi hayatını kaybetti
Abone Ol google-news

Artvin'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak Yusufeli ilçesini vurdu. Sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, selde 1 kişinin öldüğünü ve 3 kişilik bir ailenin kaybolduğunu şu ifadelerle duyurdu:

"Dün akşam saat 19.30 sıralarında, Yusufeli Barajı’mızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti. Bir ailemiz de kayıp; Anne, baba ve bir çocuğuyla. Arama çalışmalarımız devam ediyor. Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç heyelan altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor."

3 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 

İlerleyen saatlerde 3 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile ulaşıldı. Yusufeli’nde selde kaybolan 3 kişilik ailenin cansız bedenine ulaşıldı ve ölü sayısı 4’e yükseldi.

ERZURUM YOLU KAPALI

Artvin-Erzurum Yolu’nun kapalı olduğunu söyleyen Vali Yılmaz Doruk, “Tünel içerisinde önemli bir miktarda rüsubat (tortu) var. Bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Artvin´den Erzurum’a olan yolculuklarında başka bir güzergah kullanmalarında fayda var” diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler