Asker, Meclis'ten çıkarılıyor!

TBMM'nin güvenlik hizmetlerinin kendi bünyesinde yer alan bir birim ve personel eliyle yerine getirilmesi için düğmeye basıldı.

Yayınlanma: 04.10.2011 - 15:56
Abone Ol google-news

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu Teklifi görüşülecek. Teklife göre, güvenlik hizmetleri, TBMM Başkanlığı'nın sorumluluğuna tahsis edilmiş; bütün bina, tesis, eklenti ve arazinin emniyeti ve diğer kolluk hizmetleri Başkan'ın emrinde Güvenlik Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek.

Güvenlik Müdürlüğü personelinin mesleğe alınmaları, yetiştirilmeleri, çalışma usul ve esasları Başkanlık Divanı tarafından çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenecek.
Başkan'ın talebi üzerine TBMM'de düzenlenen resmi tören ve karşılamalar için Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığından yeteri kadar askeri personel temin edilecek. TBMM'de görev yaptığı sürece askeri personel Başkan'ın emrinde görev yapacak.
Söz konusu düzenleme 1 Ocak 2015'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Teklifin genel gerekçesinde, "Diğer pek çok demokratik ülkenin yasama meclislerinde olduğu gibi TBMM'nin güvenlik hizmetlerinin kendi bünyesinde yer alan bir birim ve personel eliyle yerine getirilmesi de bu teklifle hayata geçirilmesi hedeflenen önemli bir yeniliktir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler