Askeri helikopter düştü: 3 şehit

Tokat Erbağ İlçesi'nde uçuş yapan bir askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. İnfilak ederek düşen helikopterdeki Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna şehit oldu.

Yayınlanma: 10.06.2010 - 08:44
Abone Ol google-news

Tokat'tan Giresun'a giderken Saat 11.00 sıralarında Şehitler köyü yakınlarında düşen helikopterin Jandarma Genel Komutanlığı'na ait olduğu ifade edildi. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilirken, Şehitler köyü mevkiine düşen ve pilot binbaşının kullandığı bildirildi.

 

"Kurtulan yok"

Tokat Valisi Şerif Yılmaz yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü yönünde bölgedeki yurttaşlardan ihbar geldiğini, bunun üzerine bölgeye jandarma birliklerinin, itfaiye ve acil yardım ekiplerinin, arama kurtarma timlerinin gönderildiğini söyledi. Yılmaz, ''Helikopter yanmış, arkadaşlarımız olay yerine ulaştı, şu anda onunla uğraşıyor'' dedi.

Helikopterde bulunan personel sayısı ile ilgili henüz kendisine net bir bilgi gelmediğini belirten Yılmaz, helikopterin Tokat'tan kalkmadığını ifade ederek, ''Dışarıdan gelen bir helikopter. Askeri, jandarmaya ait bir helikopter olduğu için personel ile ilgili rakamı tam teyit etmediğim için söyleyemiyorum. Sayı yok ama bize şu ana kadar intikal eden bilgiler kurtulanın olmadığı yönünde'' diye konuştu.

 

3 personel bulunuyor

Tokat'ta düşen askeri helikopterde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 3 personel bulunduğu bildirildi. Giresun Valiliği yetkilileri,Tokat'ta düşen askeri helikopterin Jandarma Genel Komutanlığı'na ait olduğunu belirtti.

Helikopterde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 3 personel bulunduğunu ifade eden yetkililer, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki görevlerinin ardından personelin helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığındaki pistten Ankara'ya dönmek üzere sabah saatlerinde yola çıktığını kaydetti.


Helikopterin düştüğü bölge kordon altına alındı

Tokat'ta askeri helikopterin düştüğü bölge, jandarma ekiplerince kordon altına alındı.
Askeri helikopterin düştüğü Şehitler ve Gölcük köyleri arasında bulunan Topçam Yaylası yakınlarındaki ormanlık alana çok sayıda jandarma, arama-kurtarma ve sağlık ekipleri geldi.
Bölgeyi kordon altına alan jandarma ekipleri, basın mensupları ve sivil vatandaşları helikopterin düştüğü alandan yaklaşık 1 kilometre öteye uzaklaştırdı.

Bu arada, 2 askeri helikopter de kaza yerinin üzerinde uçuş yapıyor.

Bölgede Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve olay yeri inceleme ekipleri de bulunuyor.
Helikopterin düştüğü bölgede çobanlık yapan Remzi Akkavak, helikopterin alçalarak geldiğini, bir süre sonra da düştüğünü belirterek, helikopter düştükten sonra patlama sesi duyduğunu ifade etti.

 

Büyük üzüntü yaşanıyor

Şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak'ın Milas'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Milas İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal İyigün verdi.

Çocuklarının şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan babası Mustafa ve annesi Ayşe Tabak'a sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Yarbay Tabak'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

Başsağlığı mesajları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta askeri bir helikopterin düşmesi sonucu üç askerin şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın başsağlığı telgrafı şöyle:
''Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta askeri bir helikopterimizin düşmesi sonucu üç askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın İlker Başbuğ'a bir telgraf göndererek üzüntülerini bildirmiş, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kahraman mensuplarına başsağlığı dileklerini iletmiştir.''

 

Kılıçdaroğlu üzüntüsünü dile getirdi

CHP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu, mesajında Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 subay ve bir astsubayın şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'ya rahmet, aileleriyle TSK ve Jandarma teşkilatına başsağlığı diledi.

 

DSP Genel Başkanı Türker'den, Başbuğ'a telgraf

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Türker, telgrafında şunları kaydetti:

''Giresun'dan kalkan ve Ankara'ya hareket eden askeri helikopterin Tokat sınırlarındaki Gökdere Şehitler Yaylası'nda düştüğünü ve üç askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Vatani görevi başında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.''

 

Helikopterin enkazı kaldırılıyor

Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan üç askerin cenazesi, Tokat Devlet Hastanesine getirildi. Giresun'dan kalktıktan sonra Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait ''Skorsky'' tipi askeri helikopterin Tokat merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın cenazesi üç ambulansla getirildiği Tokat Devlet Hastanesi'nin morguna konuldu. Cenazelerin getirilişi sırasında morgun önünde önlem alan polis ekipleri, basın mensuplarının görüntü almasına engel oldu.

Öte yandan, helikopterin enkazı iş makineleriyle bir kamyona yüklendi. Enkazın kaldırılması çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Askeri helikopterlerin de bulunduğu bölgede önlem alan güvenlik güçleri, emniyet şeridine aldıkları olay yerinin yakınlarına geçiş izni vermiyor. Çok sayıda jandarmanın bulunduğu bölgede incelemeler sürüyor.

 

3 askerin cenazesi kara yoluyla Ankara'ya gönderildi

Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan üç askerin cenazesi, kara yoluyla Ankara'ya gönderildi. Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın cenazeleri, Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak ambulanslara konuldu. Şehitlerin cenazeleri, kara yoluyla Ankara'ya gönderildi.

Şehitlerin cenazelerinin morgdan alınışı sırasında, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile askeri yetkililer hazır bulundu.

Öte yandan, şehitlerin cenazelerinin kimlik tespit işlemlerinin Tokat Devlet Hastanesi morgunda yapıldığı ancak kesin kimlik tespit işlemlerinin Ankara GATA'da yapılacağı bildirildi. Giresun'dan kalktıktan sonra Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait ''Skorsky'' tipi askeri helikopterin Tokat merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle düşmesi sonucu üç asker şehit olmuştu.

 

İLGİLİ HABER

Mardin'de 1 asker şehit


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler