Atıcı: HES üzerinden vurgun yapılıyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de, Murat Nehri'nde inşa edilen HES üzerinden bir vurgun yapıldığını belirtti.

Yayınlanma: 06.12.2012 - 11:56
Abone Ol google-news

Atıcı, partisinin Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bingöl'de Murat Nehri üzerinde 4 HES yapımına karar verildiğini, bir firmanın, EPDK'dan lisans alarak inşaata başladığını belirtti.

Barajın yapılacağı yerde demiryolu hattının bulunduğunu anlatan Atıcı, ''Normalde bu demiryolu hattının güzergahını firmanın kendisi değiştirmesi gerekiyor. Fakat nasıl beceriyorsa bu işi devlete havale ediyor. Devlet Demir Yolları da 114 kilometre demiryolu güzergahını değiştirme işini, 774 milyon lira bedelle ihaleye çıkarıyor. Bu ihaleyi de HES barajını yapacak olan firma alıyor. Murat Nehri'nde yapılmakta olan HES üzerinde bir vurgun yapılıyor'' diye konuştu.

Atıcı, Bingöl'de devletin yaptığı açık ihalelerde genelde yüzde 60 civarında indirim uygulandığını, ancak bu ihalede uygulanan indirim oranının yüzde 16,7 olduğunu ifade etti.
Aytuğ Atıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, ''Firmanın ödemesi gereken 744 milyon lirayı neden devlete ödetiyorsunuz? Güzergahı değiştirme ihalesini alan firma ile barajı yapan firmanın aynı olması basit bir tesadüf müdür? Bu işler size yakıştı mı? Yetimin hakkı yenirken hiç mi vicdanınız sızlamadı?'' sorularını yöneltti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler