Avrupa Parlamentosu toplanıyor

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nun bu akşam başlayacak toplantısındaki ana gündem maddeleri İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi olacak.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 12:52
Abone Ol google-news

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ile Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi, bu akşam başlayacak ve perşembe gününe kadar sürecek Avrupa Parlamentosu genel kurul çalışmalarının ana gündem maddelerini oluşturuyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Pottering'in, bu akşam genel kurulun açılışında, İsrail'in saldırılarına ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Genel kurulda çarşamba günü konuyla ilgili özel bir oturum düzenlenecek. Siyasi gruplar, AB Konseyi ve AB Komisyonu konuyla ilgili görüşlerini açıklayacak.

Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi ve bu krizin Avrupa ve Rusya-AB ilişkileri üzerinde etkisi ise yine çarşamba günü genel kurulda gündeme gelecek.

AB'nin yeni dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Başbakanı Mirek Topolanek, çarşamba günü genel kurulda ülkesinin dönem başkanlığı faaliyet raporuyla ilgili bilgi verecek.

AP'nin yarınki oturumunda, Avro para biriminin oluşturulma kararının 10. yıl dönümü düzenlenecek törenle kutlanacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler