Avrupa'dan dekanların istifasını isteyen YÖK'e ilk kınama

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında 1577 üniversite dekanının istifasını istemesini kınayan bir açıklama yayınladı.

Yayınlanma: 20.07.2016 - 15:35
Abone Ol google-news

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında ülkedeki tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunan 1577 dekanın istifasını istemesini kınayan bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada, "EUA, üniversitelere ve üniversite çalışanlarına karşı yapılan bu hareketi sert bir şekilde, kayıtsız şartsız kınıyor, Türkiye'deki yüksek öğrenim camiasına içten desteğini ifade ediyor" denildi. 

'Türkiye'nin şu anda ifade özgürlüğüne, toplumsal ve açık bir tartışmaya her zaman olduğundan çok daha fazla ihityaç duyduğuna' ve 'Türkiye'de bugün alınan tedbirlerin yanlış yolda ilerlediğine' dikkat çekilen açıklamada ayrıca şu satırlara yer verildi: "EUA, tüm Avrupa hükümetlerini, üniversitelerini ve bilim insanlarını bu gelişmelere karşı çıkmaya ve Türkiye'de demokrasiyi, kurumların özerkliğini ve bilim insanları ve öğrencilerin akademik özgürlüklerini savunmaya çağırıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler