Avrupalı sigorta şirketlerini izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Avrupa'nın önde gelen bazı sigorta şirketlerine kredi notu indirimi uyarısı yaptı.

Yayınlanma: 10.12.2011 - 14:43
Abone Ol google-news

S&P yaptığı açıklamada, aralarında Allianz, Aviva, Axa, Generali ve Mapfre gibi şirketlerin bulunduğu 15 sigorta şirketinin uzun vadeli kredi notlarını olası indirim için negatif izlemeye aldığını bildirdi.

Kuruluş, sigorta şirketlerinin kredi notlarının negatif izlemeye alınması kararının daha önce Avro Bölgesi üyesi 15 ülkenin kredi notlarının düşürülebileceği uyarısıyla ilgili olduğunu belirtti.

Açıklamada, ''Avro Bölgesi'ne üye ülkelerin kredi notlarını izleme sonucuna bağlı olarak, bu sigorta şirketlerinin uzun vadeli kredi notları bir ya da iki kademe düşürülebilir ve bazı şirketler için kısa vadeli notlar bir kademe indirilebilir'' denildi.

Diğer sigorta şirketlerinin Caisse Centrale de Reassurance, CNP Group, Irish Public Bodies Mutual Insurances, Millenniumbcp-Ageas Group, Nacional de Reaseguros, Pozavarovalnica Sava, RSA Insurance Ireland, Societa Cattolica di Assicurazione, Triglav Group ve Unipol Group olduğu kaydedildi.

S&P, pazartesi günü, Avro Bölgesi'nin kötüleşen borç krizinin bölgenin güçlü ülkelerini etkilediğine dikkat çekerek, kredi notu ''AAA'' olan Almanya, Lüksemburg, Avusturya, Finlandiya, Fransa ve Hollanda dahil 15 ülkenin uzun vadeli kredi notlarını muhtemel indirim için negatif izlemeye aldığını açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler