Aydın Doğan'ın bu fotoğrafına 12 yıl altı aya kadar hapis istendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın fotomontajla kızıl bere giydirilmiş fotoğrafını manşetten kullanan gösteren Güneş gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü Mustafa Dolu hakkında ‘iftira’ suçlamasıyla 12 yıl altı aya kadar hapis istedi.

Yayınlanma: 29.07.2015 - 13:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın işadamlarından Ethem Sancak’a ait Güneş gazetesi, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015’te Çağlayan Adliyesi’nde iki DHKC üyesi tarafından rehin alınıp  ‘kurtarma’ operasyonunda hayatını kaybetmesinin ardından, 3 Nisan 2015’te manşetten ‘Fena Yakalandınız’ başlığıyla imzasız bir haber yayınlamıştı.

Haberde Doğan Holding bünyesindeki Doğan Haber Ajansı, Hürriyet, Kanal D, Posta, CNN Türk’ün baş harflerinden DHKP-C örgütünün ismi akrostiş oluşturarak verilirken, Aydın Doğan’ın fotomontajla kızıl bere giydirilmiş fotoğrafı da birinci sayfada yer almıştı. Gazete aynı fotoğrafı bir gün sonra yine manşette, 6 Nisan’da ise bu kez üçüncü sayfada kullanmıştı.

12 yıl altı aya kadar hapis istemi

Bu haberlerin ardından Aydın Doğan’ın avukatı Eren Mustafa Şener, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Güneş gazetesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Parlakkılıç’ın talimatıyla Güneş Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Mustafa Dolu’nun İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındı.

Savcı Hüseyin Parlakkılıç, hazırladığı iddianamede Mustafa Dolu’nun‘yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen zincirleme hakaret ve basın yoluyla zincirleme iftira suçlarını işlediğini’ belirterek 12 yıl altı aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, şu ifadeler yer aldı: “Akrostiş ile DHKP/C ile bağlantılı olduğu algısını yaratan DHA, Hürriyet, Kanal D, Posta, CNN Türk kelimelerinin kullanılması, “Teröristlere açık destek”, “Her taşın altında onlar”, müştekinin montajlı fotoğrafı da kullanılarak “Kaosun efendileri” gibi başlıkları da kullanarak yayın kuruluşlarının yayın politikası gereği ve yayın kuruluşlarının yasal sorumluluğunda bulunan haberler nedeniyle iddia edilen terör örgütünün propagandasını yapıyor gibi göstererek onur, şeref, saygınlığı rencide edebilecek ve müşteki hakkında yasal işlem başlatılmasına neden olabilecek fiil ve olgular isnad edildiği ve bu suretle atılı hakaret iftira suçlarının zincirleme suç hükümleri kapsamında kalacak şekilde şüphelinin sorumlusu olduğu Güneş Gazetesi nüshalarında işlenmiş olduğu, açıklanan deliller ve tüm dosya kapsamında anlaşılmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler