'Aydınlanmanın Bilgeleri' anısına

Aydınlanmanın Bilgeleri, Turhan ve İlhan Selçuk'u Anma Gecesi ve Turhan Selçuk Sergisi, IMOGA Grafik Sanatlar Müzesi'nde açılacak.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 10:35
Abone Ol google-news

Turhan ve İlhan Selçuk kardeşlerin yaşamlarından çekilmiş fotoğrafların da etkinlik kapsamında sergileneceği anma gecesine katılan konuklar, Turhan ve İlhan Selçuk’un en sevdiği şarkıları ve BaBa ZuLa Grubu’nun Selçuk kardeşlere adanan “Efkârlı Yaprak” ve “Abdülcanbaz” parçalarını da dinleyebilecekler. Bu önemli gecede, Turhan Selçuk ile İlhan Selçuk’un yapıtları ve kişisel eşyaları da ilk defa sergilenecek.

Turhan Selçuk’un, Çamlıca Sanat Evi’nde çalışarak ürettiği gravür ve serigrafilerden oluşan baskı resimler de bu sergi için hazırlanıyor. Ayrıca Hakan Derman denetiminde Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladıkları Abdülcanbaz heykeli de bu sergide yer alacak. Konuklar, isterlerse ünlü çizgi roman kahramanı Abdülcanbaz’la fotoğraf çektirebilecekler.

Serginin ve anı gecesinin hazırlamasında büyük emeği geçen IMOGA Grafik Sanat Müzesi kurucusu Prof. Süleyman Saim Tekcan, “Müze mekanlarında açacağımız anı fotoğrafları ve Turhan Selçuk sergisi ile bu anlamlı günü birlikte yaşamak istiyoruz” diyor.

Turhan-İlhan Selçuk’un yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergisi 9-15 Mart 2011 tarihleri arasında, Turhan Selçuk’un karikatür sergisi 9-30 Mart 2011 tarihleri arasında İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi’nde izlenebilecek.

Sergi ve etkinlikler ile ilgili detaylı bilgi www.imoga.org adresinden temin edilebeler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler