Baba-kız sokakta kaldılar

ŞANLIURFA’da, eşinden ayrılan 39 yaşındaki Reşat Erdal, kiracı olarak kaldıkları evlerinin yıkılacağı gerekçesiyle çıkarılınca 13 yaşındaki kızı ile yıkıntılar arasında yaşamaya başladı.

Yayınlanma: 08.04.2015 - 13:12
Abone Ol google-news

Seyyar köftecilik yapan Reşat Erdal, 6 ay önce kendisinden ayrılan eşinin 2 kızını alarak Antalya'ya gitmesinin ardından 13 yaşındaki kızı Mervegül ile birlikte yaşamaya başladı. Devteşti Mahallesi'nde oturan baba ile kızı, geçen salı gün yıkılacağı gerekçesiyle sahibi tarafından evden çıkarıldı. Eşyalarıyla sokakta kalan Reşat Erdal ve kızı Mervegül, kiralık ev bulamayınca aynı mahallede yıkıntılar arasına yerleşti. Geceleri ateş yakarak ısınmaya ve madde bağımlılarından korunmaya çalışan Reşat Erdal, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Maddi durumu iyi olmadığı için eşi Emine Erdal’ın 6 ay önce 2 kızını yanına alarak, Antalya’ya gittiğini söyleyen Reşat Erdal, "Yaklaşık 1 yıldır kaldığım konutların yıkılacağı gerekçesiyle bizi evden çıkardılar. Eşyalarla birlikte kalacak yerimiz olmadığı için buraya yerleştik. Burası bir kız çocuğu için uygun değil. Geceleri madde bağımlıları burada geziyor. Eşyalarımı ve kızımı korumak için sabaha kadar nöbet tutuyorum. Bize sahip çıkılmasını istiyorum" dedi.

Ortaokul öğrencisi olan ancak okula gidemediğini söyleyen Mervegül Erdal ise geceleri çok korktuğunu belirterek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

 

DHA Yurt Haberler: 212 4135246


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon