Babalar, anneleri ve sevgilileri geçti

Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) Babalar Gününe ilişkin kredi kartı kullanım verilerine göre, harcamalar 714 milyon lira oldu.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 12:19
Abone Ol google-news

Verilere göre, Babalar Günü ile okulların tatile girdiği hafta sonunu kapsayan 17-20 Haziran 2010 tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen harcamaların cirosu, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış göstererek, 714 milyon 778 bin 855 lira olarak gerçekleşti. Bu rakamla, babalar ve çocukları, 2010 yılı yılbaşı harcamalarını, anneleri, sevgilileri geçti.

BKM takasında gerçekleştirilen işlem adetleri geçen yıla göre yüzde 14 artışla 7 milyon 717 bine ulaştı. Harcama cirosundaki artışın işlem adedinin üzerinde oluşu, bu yıl babalar için daha pahalı hediyelerin seçildiğini gösterdi.


En çok tercih edilen hediye, cep telefonu oldu

Bu yıl Babalar Gününde, klasik giyim ve ev için yapılan market alışverişleri dışında Babalar Günü'nün en çok tercih edilen hediyesi cep telefonu oldu. Sadece Babalar Günü alışverişi dönemini kapsayan 19 Haziran'da ağırlıklı olarak cep telefonu satışlarını kapsayan telekomünikasyon sektöründe 41 milyon lira tutarında harcama yapıldı.

Önceki yıllarda çocuklara tatil ve karne hediyelerinde, bisiklet ilk sırada bulunurken, teknolojinin gelişmesiyle, bisikletin yerini bilgisayar ve oyun konsolları aldı.

BKM verilerine göre, sadece karne gününün alışverişi dönemini kapsayan 18 Haziran'da yaklaşık 32 milyon lira tutarında harcama yapıldı.

Babalar Gününde yapılan elektronik hediye alışverişleri ve Dünya Kupasının etkisiyle LCD TV satışları artış gösterdi. 18-20 Haziran 2010 tarihlerinde bilgisayar ve elektronik ürünlerin cirosu 60 milyon liraya yaklaşırken, cep telefonu harcamalarının ön planda olduğu telekomünikasyon sektörü 73 milyon lira ciroya ulaştı.

2010 yılı özel günleri ile yapılan harcamalar şöyle sıralandı, Yılbaşı 665 milyon lira, Sevgililer Günü 639 milyon lira, Anneler Günü 682 milyon lira.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler