Bağımsız sinemanın yıldızları öne çıktı

Zaim, Düzgünoğlu ve Aydın’ın filmleri festivalde öne çıktı. Festivalde son dönem bağımsız Türk sinemasının yıldızları ise daha etkili gözüküyor.

Yayınlanma: 19.09.2014 - 22:17
Abone Ol google-news

 21. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu akşam, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ödül alan filmlere ödülleri verilecek.

Son bir yıl içinde çekilmiş Türk filmlerinin başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Yarışması’ndaki 12 film jüri karşısına çıktı. Yarışmada öne çıkan filmler arasında Derviş Zaim’in “Balık”, Murat Düzgünoğlu’nun “Neden Tarkovski Olamıyorum?”, Onur Aydın’ın “Yağmur - Kıyamet Çiçeği” filmleri olsa da jürinin hangi filmleri ödüllendireceği merak konusu.

Ozan Açıktan’ın “Silsile”si ise seyirci tarafından en çok beğenilen film oldu diyebiliriz. Halk oylamasında bu filmin ödül alması bekleniyor.

Mahur Özmen’in “Beni Sen Anlat”, Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın “Deniz Seviyesi”, Halil Özer’in “Firak”, Kenan Korkmaz’ın “Gittiler: Sair ve Meçhul”, Ertan Velimatti Alagöz’ün “İçimdeki Balık”, Görkem Şarkan’ın “Nergis Hanım”, Nesimi Yetik’in “Toz Ruhu”u ve Evren Erdem’in “Yola Çıkmak” isimli filmleri de yarışan diğer filmler arasında yer alıyor.

Bu yılki Adana Altın Koza Film Festivali yarışma filmlerinde son dönem bağımsız Türk sinemasının yıldız isimlerinin etkili olduğu gözüküyor. Tansu Biçer “Neden Tarkovski Olamıyorum” ile “Toz Ruhu” adlı iki filmle birden yarışıyor. Damla Sönmez, Tülin Özen ise birçok son dönem yönetmenlerin tercih ettiği yıldız isimler olarak Adana’da da izleyici karşısına geçiyor. Bu noktada sinema eleştirmenleri ve otoritelerinin şüphesi ise Türk sinemasının senaryo dışında oyunculuk anlamında da bir tıkanma yaşadığı üzerine yoğunlaşıyor.

Kısa film ve öğrenci filmleri ödülleri açıklandı

21. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması ile Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması sonuçlandı. Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda en iyi kurmaca dalında, Fransa’dan Lionel Kaplan’ın “Lucie’nin Sorunu”; en iyi belgesel film dalında, Turgay Kural’ın “Cibik”; en iyi deneysel film dalında, Yunanistan’dan Rinio Dragasaki’nin yönettiği “Okul Bahçesi”; en iyi canlandırma film dalında Arjantin-Fransa ortak yapımı Santiago Bou Grasso’nun yönettiği “Baba” ödül alırken jüri özel ödülünü de Yunanistan’danDimitri Stratakis’in yönettiği “Ailevi Heyecanlar” filmi aldı.

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda ise en iyi kurmaca film Mahmut Telci’nin “Tatmin”, en iyi belgesel film Mehmet Emre Gül’ün “Benden Önce”, en iyi deneysel film Naci Anıl Konya’nın “O2 (Oksijen)”, en iyi canlandırma film Ethem Onur Bilgiç’in “Salkım Söğüt” ve jüri özel ödülü de“Heykel AŞ”ye değer bulundu.

Dereceye giren filmlerin sahiplerine ödülleri yarın verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler