Bahçeli: PKK peşmergenin kontrolünde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK'nin kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. " diyerek, AKP Hükümetini değerlendirmelerini yeni baştan ele almaya çağırdı.

Yayınlanma: 30.10.2011 - 17:52
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen Balıkesir Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreninde gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Van depremi

Türk milletinin el ele vererek Van'daki enkazı kaldırmak ve açılan yaraları tedavi etmek için harekete geçtiğini vurgulayan Bahçeli, kardeşlik bağlarının gücünün Van'ı umutlandırdığını ve yıkıntıların tahribatını bir nebzede olsa hafiflettiğini söyledi.

Yardımlarla bölgeye verilen destekleri çok önemsediğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''Her aile bir aileye, her anne bir anneye, her baba bir babaya, her genç bir gence, her çocuk bir çocuğa kardeşlik ruhuyla el verirse biz hacmi ve boyutu ne olursa olsun her türlü sıkıntıyı aşarız, her güçlüğü yeneriz. Ama deprem sonrası koordinasyon bozuklukları, yeterli çadırın bulunamaması, yardım dağıtımındaki aksaklıklar, yağma ve kargaşa maalesef talihsiz ve kötü bir tablo olarak hafızalara kazınmıştır. Oysa ki, yararlanılmasını bildikten sonra deprem konusunda tecrübemiz milletçe çok fazladır. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 felaketlerinde büyük bir darbe yemiş ve gelmiş geçmiş en büyük yıkımlardan birisiyle karşılaşmıştık. Çok şükür bununla da mücadele ettik ve depremin yaralarını kısa süre içinde sardık. AKP hükümeti bunun üzerinden siyaset yapıp, halen istismarda ısrar edeceğine, bir an önce tecrübelerden istifade etmeli ve Van'ı eski güzelliğine, sağlığına ve düzenine kavuşturmalıdır.''

Terör örgütü ve peşmergeler

Devlet Bahçeli, terör saldırılarına ilişkin şunları söyledi:

''Osmaniye'de önceki gün iki polisimizi şehit verdik. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine, yakınlarına, mesai arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bölücü terörle mücadele edildiği söyleniyor, öldürülenlerle ilgili rakamsal bilgiler veriliyor ama bombalar patlamaya, tuzaklar kurulmaya, sadırılar artmaya ve şehitler toprağa düşmeye devam ediyor. Bu rezalet karşısında milletimiz, bölücü terör belasının ne zaman ve daha hangi şartlar altında sona ereceğini soruyor ve merak ediyor. Şehirlerdeki hain suikastlar, gözü dönmüş canlı bombalar, şerefsizce yapılan kalleş saldırılar milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir. Bu kanlı tezgahın son bulması ve terör maşalarının yok edilmesi veya ele geçirilmesi için aymazlığa, gaflete ve mazeretler bulmaya tahammülümüz yoktur. Terörle kapsamlı ve kararlı mücadele etmesi için hükümete yaptığımız öneriler, verdiğimiz destekler sonuçsuz ve bir anlam ifade etmeyecek nafile girişimlerle heba edilmemelidir. Bu tavrımız tekraren hatırlatırım ki, sonsuz ve sınırsız da değildir.''

''PKK'yı terör örgütü görmediklerini itiraf eden Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine halen dersinin verilmediğini'' belirten Bahçeli, ''Fitnenin başı oradadır. Canileri himaye eden, koruyup üstümüze salan bataklık oradadır. Terör örgütünün kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. AKP Hükümeti, bakışını ve değerlendirmelerini yeni baştan ele almalıdır. Partimizin ısrarla söylediği, Milli Güvenlik Kurulunca da sonunda kabul edilen Irak'ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bu milli iradenin gösterilmesi gerektiğini, hükümetin terörün ve bölücülüğün kökünü kazıması gerektiğini kaydeden Bahçeli, ''Terör şebekesi, arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar, Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır'' dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler