Bahçeli'den Erdoğan'a 'ırkçı' tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, "kafatası milliyetçileri" sözlerine tepki göstererek "Biz ırkçı olsaydık emin ol sen başbakan olamazdın. Zehir saçamazdın çamur atamazdın. Çünkü sen olmazdın. Türk milleti ırkı gözetseydi, 8,5 yıldır iktidar olamazdın" diye konuştu. Bahçeli AKP ve CHP'yi "gizli ittifak" içinde olmakla suçlayarak "'Açılım' denilen yıkım projesi, AKP ile CHP arasında paylaşılmıştır. İkisi de aynı sözleri farklı şekillerde telaffuz etmeye başlamıştır" dedi.

Yayınlanma: 04.06.2011 - 13:25
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için miting programını başkentte sürdürdü. Sincan Lale Meydanı'nda yapılan mitingde halka seslenen Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin "Türkiye'nin olduğu gibi Ankara'nın da kara tarihinin döneceği gün" olduğunu söyledi. Ankara'nın Türkiye'nin 'şerefi, nefesi' ve "Cumhuriyet" demek olduğunu kaydeden Bahçeli, yurttaşlara "Bundan sonra söz de sizin, karar da sizin. Yetki de sizde, mühür de elinizde. Buraya kadar gelerek milli duruşunu gösteren ve bizlere güven veren bütün kardeşlerimin ses vermesiyle Türkiye huzura kavuşacaktır. Biz de bir tek size güveniyoruz, yalnızca Cenab-ı Allah'a sığınıyoruz. Eş başkanların iftiralarından, oyunlarından, karanlık niyetlerinden sizin desteğinizle çıkacağımızı biliyoruz" diye seslendi.

"Habur'u hiç unutmamalısınız"

Ankara'nın Türkiye'nin kara talihini değiştirecek iradeyi elinde tuttuğunu ifade eden Bahçeli, "Ses ver Ankara. Sesime kulak ver Ankaralı kardeşim. Ankara, ülkemizin kara talihini değiştirecek iradeyi elinde tutuyor. Barışa, kardeşliğe, huzura ve berekete açılacak kapının anahtarını vermek için hazırlanıyor" dedi. Bahçeli şunları söyledi:
"12 Haziran'da yeni bir demokrasi imtihanı karşımızda olacak. Seçim sandığı önümüze 7 gün sonra gelecek. Bu seçim çok önemlidir. Sandığa gittiğinizde, geride kalan yılların muhasebesini iyi yapmalısınız. Habur'daki görüntüleri hiç unutmamalısınız. KPSS ve YGS sınavlarında gençlerimizin emeklerini heba eden, kopyacıları ve çanak tutan hükümeti hiç aklınızdan çıkarmamalısınız. Mezhep, etnik temelli ayrışmaya zemin hazırlayanları hiç affetmemelisiniz. Kıbrıs'daki acziyeti, Ermenilere gösterilen toleransları, Müslümanları katledenlere yakın alakayı gözünüzden bir an olsun uzaklaştırmamalısınız. Telefon dinlemelerini, basılmamış kitapların toplatılmasını, keskin kutuplaşmaları sürekli hatırınızda tutmalısınız. Hukuk skandallarını, yandaş yargı oluşturma arayışlarını, şehide 'kelle', katile 'sayın' denilmesini hiç unutmamalısınız. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demeyi tahrik sayanları unutmamalısınız. 'Ne mutlu Türküm' sözünden rahatsızlık duyanları unutmamalısınız."


"CHP ile AKP'nin oluşturduğu gizli ittifak belirgin hale geldi"

Türkiye'nin gerilim, çatışma ve cepheleşmelerden yorgun düştüğünü ve yol ayrımına geldiğini de kaydeden Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin tutarsız, ilkesiz, işbirlikçi ve teslimiyetçi bir hükümet ile karşı karşıya olduğunu belirtti. AKP iktidarının küresel güçler tarafından yazılan senaryoları kapı kapı gezerek oynadığını dile getiren Bahçeli, Türkiye ve Türk milletinin etrafındaki çemberin daraldığını söyledi. Bahçeli ağır bir kuşatmanın her alanda etkisini göstermeye başladığını, Türk milletini bir arada tutan birlik ve beraberliğin hükümet eliyle ve 'destek verdiği bölücülerce' tahrip edildiğini de belirtti. Bahçeli, "CHP ile AKP'nin oluşturduğu gizli ittifak gittikçe belirgin hale gelmiştir. 'Açılım' denilen yıkım projesi, AKP ile CHP arasında paylaşılmıştır. İkisi de aynı sözleri farklı şekillerde telaffuz etmeye başlamıştır" dedi.

"Türkiye'nin çatışmaya sürüklenmesi vebaline ortak olmayın"

Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde yorulduğunu, hırpalandığını, ezildiğini belirten Bahçeli "Bizzat Başbakan'ın ağzından milletimiz 36 parçaya bölünmeye çalışılmıştır. Ülkemize ve tarihimize yönelik artan saldırılar pişkince sineye çekilmiştir. İnançlarımızın aşağılanması, 'dostluk' adına tebessümle karşılanmıştır. Peygamberimize hakaret eden çürümüş şahsın NATO Genel Sekreteri olması için utanmadan destek verilmiştir. 8,5 yıldır AKP ile beraber Türkiye'miz kuşatılmıştır, milletimiz yargılanmıştır, üniter yapı sarsılmıştır, tarihimiz sorgulanmıştır, vatanımız içerden parçalanmak istenmiştir. Bu tehlikeler devam etmekte, teslimiyet bütün hızıyla sürmektedir" diye konuştu.

Yurttaşlara "Milliyetçi Hareket'e destek olacak mısınız?" sorusunu yönelten Bahçeli, partisine oy vereceklerin Türkiye'nin çatışmaya sürüklenmesi vebaline ortak olmayacağını kaydetti. Bahçeli, "Gelişmeler seçimlerin taraflarını şimdiden belli etmiştir. Bir yanda AKP, yeni CHP, işbirlikçi çıkar çevreleri ve bölücülerden oluşan koalisyon vardır. Diğer yanda milletini karşılıksız seven ve hizmete hazır Türkiye sevdalıları. Bir yanda adaletsizliğin, haksızlığın, usulsüzlüğün, yozlaşmanın, kavganın tarafları bulunmaktadır, diğer tarafta hakkaniyeti, adaleti savunan, kardeşliğe, hukuka bağlı Türk milliyetçileri" diye konuştu.

"Gittiği her yerde sokaklar savaş alanına dönüyor"

Türk milletinin varlığı ve devamlılığı için her türlü fedakarlığı seve seve yapmaya hazır olanların Milliyetçi Hareket'te olduğunu kaydeden Bahçeli, partisinin bu nedenle tezgahların, saldırıların ve oyunların hedefinde olduğunu dile getirdi. Bahçeli, "Başbakanın ve hükümetinin iftiraları bunun için bize yöneliktir. Tuzaklar, tahrikler ve çatışma ortamının oluşturulması AKP eliyle sürekli zinde tutulmaktadır. Sinsi planlarının altında, bizim kardeş kavgasının tarafı olmamamız yatmaktadır. Başbakan Erdoğan iktidardan gideceğini anlayınca çıldırmış gibi sağa sola sataşmaya başlamıştır. Küfürler, hakaretler, ithamlar ağzından düşmemektedir. 12 Haziran sonrasının bölünmüş Türkiye'sinin oluşturabilmesi için Milliyetçi Hareketi zayıflatmayı hedeflemektedir. AKP Eğer tekrar iktidara gelirse, planladığı yeni anayasayla milleti etnik gruplara ayırmanın emelindedir. İleri demokrasi makyajıyla, boyanmış yeni anayasa ile Türkiye'yi bölme isteğindedir. Artık Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gün dahi iktidarda kalmasının sosyal maliyeti çok fazla olacaktır. Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesi ve hükümet yıllarının hesabını vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

"12 Haziran'da Başbakan'ı kenara çekin"

Konuşmasında AKP'li seçmenlere de çağrıda bulunan Bahçeli "Türkiye'nin huzuru ve Türk Milleti'nin bekası için Başbakan Erdoğan'ı 12 Haziran'da kenara çekin. Kontrolsüz bir şekilde hareket etmesine artık izin vermeyin. Böyle giderse Türkiye'nin bir felakete sürükleneceğini mutlaka görün ve anlayın AKP'ye oy veren kardeşim; bu vebale ortak olma, bu yükün altına girme. Recep Tayyip Erdoğan'ı gerçekten seviyorsan sandıkta nasihat et, biraz beklet ve kendisine çeki düzen vermesini sağla. Bu şahsın tahammülsüzlüğü her geçen gün artıyor. Herkesle kavga ediyor, herkese sataşıyor. Gittiği her yere cepheleşmeyi ve fitneyi götürüyor. Geçtiği yerlerde sokaklar savaş alanına dönüyor" şeklinde konuştu.

"Bozkurtları etrafındaki çakallara benzetme"

Bahçeli, Başbakan'ın demokrasinin sabrını zorladığını, otorite heveslerini her ortamda açığa vurduğunu dile getirerek "12 Haziran'da uyarılmazsa diktatör olma yolunda hızla ilerleyecektir. Türkiye'yi kendisi ile birlikte uçuruma götürecektir" dedi. Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelik 'ırkçı, kafatasçı' suçlamalarına da şöyle yanıt verdi:
"Irkçı kafatasçı olduğumuz iftirasını sürekli diline dolamıştır. Türk Milliyetçiliğine karşı olduğunu fütursuzca, hayasızca edepsizce dillendirmektedir. Sayın Başbakan biz ırkçı olsaydık, emin ol sen başbakan olamazdın. Zehir saçamazdın, çamur atamazdın. Çünkü sen olmazdın. Türk milleti, ırkı gözetseydi 8,5 yıldır iktidarda kalamazdın. Senaryolarınla Türk Milliyetçilerini ve vatanseverleri durduramazsın. Sen önce yan yana yürüdüğün bölücü çetelerle uğraş. Müzakere masalarında bıraktığın şerefinin derdine düş. Onlarla mücadele et. Onların yakasına yapış. Sakın yanılıp bizim üstümüzden hesap yapmaya devam etme, bozkurtları da etrafındaki çakallara benzetme. Haddini bil, hududunu çiz, sınırını aşma. Devletin gücünü kullanarak arkadaşlarımızı sindirmeye çalışma. MHP'nin şerefli mensuplarını pisliklerine, tertiplerine alet etmeyi düşünme."


"Ne yaparsan yap Diyarbakırlı kardeşlerimle kucaklaşacağım"

Diyarbakır mitingiyle ilgili provokasyon iddiasıyla yaşanan tutuklamaları da hatırlatan Bahçeli "İşitmişsinizdir; dava arkadaşlarımızın Diyarbakır mitinginde provokasyon yapacaklarıyla ilgili alçakça iddialar AKP menşeli olarak ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan Diyarbakır'a gideceğimizden dolayı rahatsızdır. Kendisinin çizdiği Sivas-Gavurdağı hattını bir kez daha yıkacağımızdan dolayı endişelidir. Bu hattı AKP'nin başına geçireceğimizden dolayı korku içindedir. Kardeşliği savunacağımızdan dolayı tedirgindir. Sayın Başbakan ne yaparsan yap, hangi oyunu oynarsan oyna, Allah'ın izniyle önümüzdeki Pazartesi Diyarbakırlı kardeşlerimle kucaklaşacağım. Senin foyanı bir de orada ortaya dökeceğim. Maskeni Diyarbakır'da indireceğim. Arkadaşlarıma yaptıklarının ve özgürlükleri kısıtlamanın hesabını mutlaka soracağım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler