Bakan Ağbal: Türkiye ekonomisi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacak
AKP Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İş Dünyası ile Buluşuyoruz' iftar programında katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, partisinin Türkiye ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getireceğini söyledi.
AKP Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İş Dünyası ile Buluşuyoruz' iftar programında katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, partisinin Türkiye ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getireceğini söyledi.
Hatay'da bir otelde düzenlenen iftar programında iş insanlarına hitap eden Bakan Naci Ağbal, 2018'in ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 7,4 oranında büyüdüğünü söyledi. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde terör örgütünün meydana getirdiği darbe girişimlerinden sonra bir dağılma meydana geldiğini ancak hızlı bir şekilde aldıkları kararlarla ekonomide hızlı bir toparlanma sağladıklarını aktaran Bakan Ağbal, "2017 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 7,4 büyüdü. Bu açıdan 2018 ilk çeyreğinde bu kadar yüksek bir büyüme oranını sağlamış olmamız son derece önemli. Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. ilk çeyrekte 7,4 oranında bir büyüme yakaladık, bu Türkiye ekonomisini uluslararası alanda bir kez daha ön sıralara çıkardı. Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk çeyrek büyümesi ile birinci, G- 20 ülkeleri arasında ise ikinci sıraya çıktı. Dolayısıyla 2017 yılında uluslararası alanda yakaladığımız bu büyüme performansını 2018 yılında da devam ettirdik” dedi.
“TÜRKİYE İRADEYLE, ERDEMLE VE CESARETLE ŞAHLANACAK”
Önemli bir süreçten geçildiğini vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:
"Türk siyasi tarihinde 24 Haziran seçimleri, 16 Nisan referandumundan sonraki en önemli seçim olma özelliğini taşıyor. 16 Nisan referandumunda yeni bir hükümet sistemini hep beraber milletçe benimsedik, şimdi bu yeni sistemin ilk seçimini yapıyoruz. Bu seçim Türkiye'yi yarınlara taşıyacak; bu seçim Türkiye'yi büyütecek. Sayın cumhurbaşkanımızın manifestosunda ifade ettiği üzere diyoruz ki; Türkiye iradeyle, erdemle ve cesaretle şahlanacak. İstiyoruz ki, Türkiye önümüzdeki yıllar içerisinde dünyanın en güçlü on ekonomisinden birisi olsun. Bu vizyona sahip olan tek parti Ak Parti ve Allah'ın izniyle 2002 yılında hayal edilemez, asla gerçekleştirilemez denilenleri gerçekleştiren Ak Parti 2023'te 2053'te Türkiye ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getirecek."
Video Haberler
-
Değeri 70 bin TL
-
Devasa yük taşıyan tır şehri birbirine kattı
-
Ölüme davetiye çıkardılar
-
California'da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü
-
O anlar saniye saniye kamerada
-
Taksimetreyi açmadı; Turistten 200 lira istedi
-
O anlar saniye saniye kamerada
-
Yardımına itfaiye ekipleri yetişti
-
Azerbaycan’da farklı noktalarda orman yangını
-
Ümraniye'de bir garip olay
En Çok Okunan Haberler
-
Diyanet, ‘tayt’ ve ‘pantolon’a taktı
-
'Devre dışı bırakacak bir sistem üzerinde çalışılıyor'
-
AKP’li vekilin boşanmak istediği eşinden açıklama
-
Fatih Tezcan cezaevine girdi
-
Peker'den yeni görüntü
-
'Onun için mi hakimleri değiştirdin?'
-
Pasaporta rekor zam yolda
-
'Artık bu adama bedel ödetmeli...'
-
Yüzlerce kişi mağdur
-
Soylu'ya 'çizme' göndermesi