Bakan Fakıbaba'dan ithal et açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et ithalatının kalıcı çözüm olmadığını belirtti. Fakıbaba, "İthal eti hiç kimse, ben de başta olmak üzere istemiyorum ama Türk halkının et ihtiyacı, protein ihtiyacı var" dedi.

Bakan Fakıbaba'dan ithal et açıklaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.11.2017 - 19:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars’ta ziraat odası başkanları ve çiftçilerle bir araya geldi.

Tarım sektörü değerlendirme toplantısında konuşan Ahmet Eşref Fakıbaba, amaçlarının şehirden köye geri dönüşleri sağlamak olduğunu söyledi. Fakıbaba, “Köyde yaşayan insan üretecek, sütçülük, tarım yapacak. Neticede girdiler, çıktılarından daha çok olacak. Üretici de diyecek ki Allah razı olsun, şehirden daha mutluyum. Biz nasıl köydeki insanları şehre göndermeyiz? Eskiden köyden şehre göç etmiş insanları, tekrar şehirden köye nasıl gönderebiliriz? Bütün amacımız bu. Bu bağlamda bütün çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

‘İTHALATIN KALICI ÇÖZÜM OLMADIĞINI BİLİYORUM’

Et ithalatı konusuna da değinen Fakıbaba, “İthal eti hiç kimse, ben de başta olmak üzere istemiyorum ama Türk halkının et ihtiyacı, protein ihtiyacı, torunlarımın, çocuklarımın protein ihtiyacı var ve ben bunu şu anda karşılayamıyorsam; geçici bir süre ithalin hiçbir zaman kalıcı biz çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden biriyim” dedi.

Düve ve yavru sayısını kısa sürede arttıracağını düşündüklerini belirten Fakıbaba, şunları söyledi:

“Geçici bir süreliğine, düveyi artırmak, yeni yavrular elde etmek ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlu etmek adına; biz bunu en kısa sürede, 3 sene gibi bir süre içerisinde ülke olarak geçeceğimize beraber el ele vererek geçeceğimize inanıyorum. İlerleyen süreçte üretimimiz artacağından fazlasını da ihraç edeceğimiz bir hale geleceğiz”

ARSLAN: TARIM VE HAYVANCILIĞI DAHA MODERN YAPMALIYIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’yla birlikte, Kars’ın hem batı hem de doğu yönünde kesintisiz yük taşınabilen bir merkez haline geldiğini söyledi.

Arslan, “Bu avantajı Kars’ın lehine çevirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı daha modern yapabilmemiz, girdi ve çıktılarımızı entegre tesislerimiz ile de başka pazarlara gönderebilmemiz lazım. Bu konuda Değerli Bakanımıza çok teşekkür ediyorum, ekibi ile birlikte Kars’ta Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili başından beri çok ciddi bir destek verdiler, proje başladı” şeklinde konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler