İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğunu ifade eden Muş, "Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır" ifadesini kullandı.
Bakan Muş: 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon lira destek verilecek
Ticaret Bakanı Muş, esnafa yönelik AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hibe desteklerine ilişkin bilgi verdi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği verileceğini bildirdi.
Muş, Twitter hesabından, Erdoğan'ın, esnafa yönelik açıkladığı desteklere ilişkin paylaşımda bulundu. Her daim esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Muş, hibe desteklerine ilişkin şunları söyledi:
"1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.
İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır."
1 Milyon 384 Bin'den fazla esnaf ve sanatkarımıza iki ayrı grup halinde 4 Milyar 622 Milyon liralık hibe desteği sağlayacağız.
— Dr. Mehmet Muş (@mehmedmus) May 17, 2021
Birinci grup 5 bin, ikinci grup 3 bin
hibe desteği alacak.
Her daim esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz..
Hayırlı olsun.. pic.twitter.com/8NGGjcRCgJ
Video Haberler
-
California'da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü
-
O anlar saniye saniye kamerada
-
Taksimetreyi açmadı; Turistten 200 lira istedi
-
O anlar saniye saniye kamerada
-
Yardımına itfaiye ekipleri yetişti
-
Azerbaycan’da farklı noktalarda orman yangını
-
Ümraniye'de bir garip olay
-
Telefon batarya bir anda elinde patladı: İşte o anlar
-
Örümcek adam İstanbul'da
-
Vitessiz bisileti bırakıp vitesli olanı çaldı
En Çok Okunan Haberler
-
'Yalan konuşuyorsun; yalancı' diye bağırdı
-
Diyanet, ‘tayt’ ve ‘pantolon’a taktı
-
Bir eve bavulun içinde çocuk cesedi gönderildi!
-
'Devre dışı bırakacak bir sistem üzerinde çalışılıyor'
-
AKP’li vekilin boşanmak istediği eşinden açıklama
-
Fatih Tezcan cezaevine girdi
-
Pasaporta rekor zam yolda
-
Soylu'ya 'çizme' göndermesi
-
Burhaniye'den 'Zeytinli Rock Festivali' açıklaması
-
Yüzlerce kişi mağdur