Balbay'ın mektubu Meclis'te okundu

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TBMM kürsüsünde Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın mektubunu okudu.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 21:06
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. CHP, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanun Teklifi görüşmelerinde "Meclis Genel Kurulu görüşmeleri tutanaklarının vakit geçirilmeden Meclis'in internet sitesinde yayınlanması için" önerge verdi. Önerge üzerine konuşmak üzere söz alan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, CHP'nin tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın yazdığı mektubu okudu. Mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Sevgili dostlar Ankara'nın en güzel mevsimi sonbaharını birlikte soluyacağımız günlerin özlemi ile sizleri selamlıyorum. Karlı bir kış günü Ankara'dan ayrılmamın üzerinden 11 mevsim geçti. Günler 4 haneli rakamlara ulaştı. Tarih boyunca aydınların yaşadığı ortak kaderden ben de payıma düşeni yaşıyorum. Bu gerçeğin rehberliğinde Silivri'nin duvarlarını kara tahtaya çevirip eğitimimin geri kalanına tamamlamaya çalışıyorum. Mithatpaşa'dan bu yana siyasi davaların en uzun süreli olanını yaşıyoruz. Yargılama sürecinin doğrudan cezaya döndüğü bir süreç içindeyiz. Herşey göz önündeymiş şeffafmış gibi gerçekler bir türlü gün yüzüne çıkmıyor. İleride Silivri arşivleri açıldığında hukukun yargı ve siyaset eliyle çürütüldüğü görülecek. İnsanların en hassas olduğu duyguları üzerinden suçlama üretilerek yaşam biçimlerinin cezalandırıldığı görülecek. Hukukun en temel ilkesi masumiyet karinesinin mahkumiyete dönüştüğü görülecek. Terazili hukuk heykelinin sadece gözlerinin değil kulakları ve ağzının da kapalı olduğu bir dönemin yaşandığı ortaya çıkacak. Cezaevlerindeki en önemli sağlık sorunun hukuk yetmezliği olduğu ortaya çıkacak."

Balbay mektubu, "özgürlükte buluşmak dileğiyle, omuz omuza olacağım günlerin özlemiyle" sözleriyle bitti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de kendi hakkını hukukunu koruyamayan TBMM'nin temsil ettiği milletin hakkı hukukunu da koruyamayacağını belirterek 8 tutuklu milletvekilinin yasama görevini yapması noktasında Meclis'in adım atmamasını eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler