Ban: Şam tek taraflı ateşkes ilan etsin

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye yönetiminden tek taraflı ateşkes ilan etmesini ve muhalif güçlerin de ilan edilecek bu ateşkese uymasını istedi.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 10:39
Abone Ol google-news

Resmi bir ziyaret için Paris'te bulunan Ban Ki-mun, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı'nda kabul edildi.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ban Ki-mun, "Suriye'deki durum artık tahammül edilemez bir hale geldi. Halkın bu kadar acı çekmesi dayanılmaz bir durum. Bunun için Suriye yönetiminin derhal tek taraflı ateşkes ilan etmesini ve muhalif güçlerin de bunu kabul etmesini istiyorum" dedi. BM Genel Sekreteri, Suriye'de taraflara silah ve mühimmat gönderen ülkelere de bu eylemlerini son vermeleri çağrısında bulunarak, silah sevkıyatının devam etmesinin Suriye halkına daha fazla zarar vereceği uyarısını yaptı.

Ban Ki-mun, basın toplantısında, Fransa'daki Yahudi karşıtı saldırıları da kınadı. Fransa'da Yahudilere yönelik son saldırılardan derin üzüntü duyduğunu ifade eden BM Genel Sekreteri, BM'nin dini hoşgörüsüzlük ve nefrete yönelik tüm eylemlerin şiddetle karşısında olduğunu hatırlattı.

Mali'deki durum

BM Genel Sekreteri, bir soru üzerine de, Mali'nin kuzeyinde rehin tutulan Fransızların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise, bir soru üzerine verdiği yanıtta, BM Güvenlik Konseyi Fransa'nın, Mali'de uluslararası askeri müdahaleye imkan veren karar tasarına evet oyu vereceğini söyledi. Hollande, ülkesinin bu tür bir müdahaleye lojistik, malzeme ve siyasi destek vereceğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler