"Barajı daha önce niye kaldırmadınız?"

Başbakan Erdoğan, yüzde 10 seçim barajının kalkmasını isteyenlere seslenerek, ''Tamam bizim hükümetimizden önce DSP, MHP, ANAP beraberdiniz, niye kaldırmadınız? Kaldırsaydınız '' dedi.

Yayınlanma: 24.04.2011 - 13:35
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Beykoz'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu aralar sık sık yüzde 10 barajından bahsedildiğini belirterek, şunları söyledi:
''Bu oyunu hep beraber bozacağız. Şimdi yüzde 10 barajını kim getirdi, biz mi getirdik? Bizden öncekiler getirdi. Biz, 16 aylık partiyken yüzde 10 barajına rağmen devlet yardımı almadan, halkımın desteğiyle yüzde 34 ile iktidar olduk. Şimdi CHP, yüzde 10 barajını devamlı gündeme getiriyor. Peki CHP sen iktidardın, iktidarlığın döneminde kenarından köşesinden de olsa koalisyon hükümetlerinde vardın. Niye kaldırmadınız? ANASOL iktidarları vardı, niye kaldırmadınız? ANAP ile el ele verip kaldırsaydınız.
Tamam bizim hükümetimizden önce DSP, MHP ANAP beraberdiniz. Niye kaldırmadınız? Kaldırsaydınız. Yani siz kaldırmıyorsunuz şimdi bakıyorsunuz ki artık durum tehlikeli, bundan sonra bu millet bizi hep yüzde 10 barajının altında tutacak, onun için 'yüzde 10 barajı kalksın' diyorsunuz. Artık benim milletin bunları yutmuyor. Sevgili kardeşlerim burada bunların derdi ne biliyor musunuz? BDP'ye bazı yazar çizer takımı bunlar da bu işe çok destek veriyorlar. O yazar çizer takımına da sesleniyorum; sizler de AK Parti iktidarından önce bunu niye gündeme getirmiyordunuz? Şimdi mi sizin aklınız başınıza geldi? BDP de versin bir parti olarak mücadelesini çıksın ortaya yüzde 10 barajını aşsın ama bunlar bir etnik unsurun partisi. Biz Türkiye'nin partisiyiz.''


Erdoğan, 12 Haziran öncesinde eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide bugüne kadar neler yaptıklarını duyup duymadıklarını da sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bu anamuhalefetin şu anda 'şunu yaptık' diyebileceği bir şey var mı? Ama dikkat ederseniz şu anda çok uçuk, afaki şeyler söylüyor. Peki ne üzerinden söylüyor bunları? Bizim yaptıklarımızın üzerinden söylüyor. Geçmişte biliyorsunuz bazı siyasiler şunu söylüyordu. Şu filanca ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereceğim diyordu. Şimdi bakıyorum Sayın Kılıçdaroğlu da aynı mantıkla gidiyor çünkü o bırakın ustalığı, kalfalığı, daha çırak bile değil siyasette. Öğrenecek bu işleri.

Zira devlette SSK Genel Müdürlüğünü bu beyefendiye verdiler. Devraldığı zaman zarar etmeyen bir SSK varken, 8 yıl orada kaldı ve kaldığı dönem içinde SSK sürekli zarardaydı. Genel Müdürlüğün döneminde hastane kuyruklarında benim vatandaşımı inim inim inleten sen değil miydin ya? Neredeydi senin aklın genel müdür olarak o zamanın başbakanlarına kalkıp da bu tür teklifleri niçin yapmadın? niçin diyemedin 'bu ilaç kuyruklarında vatandaşı inim inim inletiyoruz' neden diyemedin. Çünkü AK Parti'nin iktidarı bekleniyordu. Bizim iktidarımız geldi şimdi ne diyorlar; biz, AK Parti ne diyorsa onun şu kadar fazlasını veririz.''

Başbakan Erdoğan, şimdi de aile sigortası dediklerini ve bu kanunun 1970'li yıllarda çıktığını söylediklerini belirterek, ''Ben uygulanmayan kanunu ne yapayım. Bana uygulanan kanun lazım. Laf ola beri gele yok, uygulanan lazım. Bak biz şimdi her doğanı genel sağlık sigortasından istifade ettiriyor muyuz? Neredeydin? SSK Genel Müdürüydün niye yapmadın. Biz yaptık bak'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Kılıçdaroğlu'nun söylediği şeyler, 'ben şu kadar para vereceğim, bu kadar para vereceğim', inanıyor musunuz? Rakamları bunlar biraz yuttular. Bu ülkede maaş ödenmeyen günler vardı. Bu CHP zihniyetini biraz daha farklı anlatacağım size. Şimdi diyor ki 'Biz eski CHP değiliz'. Yani bu geçmişini de inkar eden birisi. Ne demek o? Bir taraftan işine geldiği zaman 'CHP'nin tarihi şöyle', işine geldiği zaman 'ben yeni CHP'yim'. 'Benimle başlayan süreci söyleyin' diyor. Yanı başında eski genel başkanın duruyor. Programını beyannameni açıklarken yanı başına oturtmuşsun.
Bir kaset skandalıyla Genel Başkanlığı kaptın bununla yürüyorsun. Eğer bir kaset skandalı çıkmasaydı yanında kuzu kuzu duracaktın ama kaset skandalı çıkınca evine ziyarete gidiyorsun, diyorsun ki 'ben Genel Başkan adayı değilim'. 24 saat sonra Genel Başkan adayı olmuş. Bunlar akşam başka, sabah başka. Her şeyde böyle bunlar. Siyaset dürüstlük ister dürüstlük. Dürüst olamayanlar bu milletten bugüne kadar hep şamar yediler, yine yiyecekler.''

 

Şile mitingi

Erdoğan, partisinin Şile mitinginde yaptığı konuşmada ise  ''SSK'nın genel müdürüyken batırdın SSK'yı. SSK'yı başarıyla götüremeyen bir adam şimdi çıkmışsın, (Türkiye'yi yöneteceğim). Sen bir skandal kaset olmasaydı, şu anda neredeydin? Malum skandal kaset çıktı ortaya, bu kasetle beraber işte malum, biri gitti, biri geldi'' dedi.

"Sokak aralarında çamurların içerisinde yuvarlandığım günleri arıyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan özel uçakla geldiği Ankara'da ''Dünya Çocuk Oyunları''nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Sokak aralarında çamurların içerisinde yuvarlandığım günleri arıyorum"

Büyükler olarak çocukları geleceğe hazırlamak için yoğun bir gayret içinde olduklarını, imkanları geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, ''Sizlere sunulan eğitim imkanlarını en iyi şekilde değerlendirin, ülkenizi, dünyayı yakından takip edin. Okumaktan, sorgulamaktan, sormaktan hiçbir zaman çekinmeyin. Burada farklı kültürlerle tanışıyorsunuz, farklılıkların güzel bir zenginlik olduğunu göreceksiniz, bu farklılıktan doğan zenginliği hayatınız boyunca hoşgörünün, muhabbetin zemini olarak görün'' diye konuştu.

Çocuklardan eğitim alırken, spor yaparken eğlenmelerini de isteyen Başbakan Erdoğan, ''Eğlencelerinize devam edin. Bizim oynadığımız gibi mahalle, sokak aralarındaki oyunları siz de oynayın. Parklarda, bahçelerde eğlenin, çocukluğunuzu doyasıya yaşayın. Bir daha çocuk olamayacaksınız bunu bilin. Ben, çocukluğumu arıyorum, sokak aralarında çamurların içerisinde yuvarlandığım günleri arıyorum. Siz de bunları arayacaksınız, unutmayın. Gözlerinizdeki umut ışığı, dünyanın geleceğini parlatacak yegane ışıktır. Sevinciniz, coşkunuz hiç eksilmesin istiyorum, dünya sizinle güzel, sizinle güzel olamaya devam edecek'' dedi.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, tribündeki bazı çocukları kucaklarına alarak fotoğraf çektirdi ve oyunlara katılan ülkelerin sahaya çıkmasını izledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler