"Barış demokrasi ile sağlanabilir"

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ''Barış sadece demokrasi ile sağlanabilir. Ancak her şeyden önce demokrasinin oluşması konusunda toplumun bir uzlaşmaya gitmesi lazım'' dedi.

Yayınlanma: 16.08.2009 - 21:06
Abone Ol google-news

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Aliağa Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, ''Alaturka Demokrasi'' adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

''Barış sadece demokrasi ile sağlanabilir. Ancak her şeyden önce demokrasinin oluşması konusunda toplumun bir uzlaşmaya gitmesi lazım'' diyen Kanadoğlu, şöyle konuştu:

''Hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne bağlı olur. 1982 Anayasası'ndan itibaren Türkiye'de bir yargı bağımsızlığından söz etmek olanaksızdır. Peki, şu anda yargı bağımsız mıdır? Net olarak tekrar söylüyorum, Türkiye'de yargı bağımsız değildir. Her demokraside kuvvetler ayrılığı vardır. Ama bizim ülkemizde, biz seçimi kazandık her istediğimizi yaparız. Yasama yürütmeyi denetleyecekse bunun adı demokrasidir.

Eğer demokrasiyi korumak ve yolsuzlukların ortadan kaldırılması için dokunulmazlıkların sınırlandırıldığı bir ülke istiyorsak, o halde insan aklına ve onuruna en uygun rejim olan demokrasinin gerçekleşmesini sağlamalıyız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler