"Barış görüşmesinin önünde engeller var"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ortadoğu'daki taraflar arasında barış görüşmelerine yeniden başlanmasının önünde hâla engeller olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 07:29
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Hillary Clinton'ın Obama'ya Orta Doğu ile ilgili bir rapor sunduğu belirtildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, Clinton'ın Obama'ya, ABD'nin, tarafların barış görüşmelerine yeniden başlaması için çaba sarf etmeyi sürdürdüğünü, ancak barış görüşmelerinin önünde hala engeller olduğunu anlattığını söyledi.

Yetkiliye göre Clinton, ilerlemelerin sağlandığını, ancak hala tarafların yapması gereken çok şey olduğunu belirtti.

Yetkili, "Filistinliler güvenlik ve kurumlarda reform gibi konularda çabalarını artırdı, ancak halkın şiddet olaylarına kışkırtılmasını durdurmak ve terörizmi engellemek için bu alanlarda daha çok çalışılması lazım" dedi.

Amerikalı yetkili, "İsrailliler de Filistinlilere büyük hareket özgürlüğü tanıdılar ve yerleşkelerin inşasının durdurulmasıyla ilgili çağrımıza yanıt verdiler, ancak somut ve belirgin eylemlerde bulunmalılar ve Filistinlilerin günlük hayatını daha iyi hale getirmek için ellerinden geleni yapmalılar. İki taraf da doğrudan görüşmeler için ilerleme kaydetmeli" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler