Barzani: Mali kriz IŞİD'le savaştan daha zor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, mali krizin IŞİD'le savaştan daha zor olduğunu söyledi

Yayınlanma: 27.01.2016 - 15:04
Abone Ol google-news

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, mali krizin ciddi boyuta vardığını ifade ederek, “IŞİD’le savaştan daha zor” dedi.

Rudaw'da yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı tarafından bugün başkent Erbil’de “Reform ve Yeni Yol Haritası” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa, hükümet ve siyasi parti yetkililerinin yanı sıra diplomatlar ve ekonomi uzmanları da katıldı.

Konferansta konuşan Başbakan Neçirvan Barzani, ekonomik krizden dolayı tassaruf tedbirleri uyguladıklarını ve bu kapsamda memur maaşlarının kısıtlanacağını belirtti. Barzani, “Planın uygulanmasıyla Maliye Bakanlığı bir reform örneği olacak” dedi.

Başbakan, yabancı yatırımcılar için birçok imkan sağladıklarını ifade ederek, “IŞİD’i bozguna uğratacağız. Kendi bağımsız devletimize sahip olacağız. Ancak halkımız sabırlı olmalı” diye konuştu.

Dünya ülkelerine çağrıda bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı, ekonomik krizin ciddi bir tehlike arzettiğini vurgularak, “IŞİD’le savaştan daha zor” ifadelerini kullandı.

Barzani , uluslararası toplumdan yardım istedi

Barzani zor durumda... 300 şirket Kuzey Irak'tan çekildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler